Select Page

Nepravomoćna presuda: Sanaderu 6 godina zatvora za aferu INA-Mol

Nepravomoćna presuda: Sanaderu 6 godina zatvora za aferu INA-Mol
Deset godina prošlo je od kada je, kako tvrdi USKOK, Ivo Sanader tražio 10 milijuna eura od Zsolta Tamasa Hernadija, a je li na sudu utvrđeno da je tako i bilo saznalo se danas u 10 sati.

Vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić objavilo je nepravomoćnu presudu bivšem HDZ-ovom premijeru i nedostupnom šefu MOL-a.

Sanader i Hernadi su krivi za primanje, odnosno davanje mita, kazala je to sutkinja Maja Štampar Stipić koja je u 10 sati počela čitati objavu nepravomoćne presude za aferu INA-Mol.

Sanader je nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, a Hernadi na dvije godine. Bivšem se premijeru oduzima i pet milijuna eura. Riječ je o ponovljenom suđenju jer je prvu osuđujuću presudu 2015. ukinuo Ustavni sud. Prema optužnici, Sanader je tražio 10 milijuna eura mita, a dobio je pet. MOL mu je novac uplatio preko računa švicarske tvrtke Roberta Ježića.

Hernadiju se sudi u odsutnosti, dok je Sanader u Remetincu gdje izdržava kaznu za Planinsku.

Bivšem premijeru ovo će biti četvrta presuda. Pravomoćno je osuđen za Planininsku, a nepravomoćno za Hypo. Nepravomoćno je oslobođen optužbi u aferi HEP Dioki, a još mu traje suđenje za Fimi mediju.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading