Select Page

NERADNI DANI: Očekuju se velike gužve na granicama 1. svibnja

NERADNI DANI: Očekuju se velike gužve na granicama 1. svibnja

Na mnogim graničnim prelazima uoči i tijekom uskršnjih blagdana vladale su ogromne gužve, a slična situacija se očekuje i za prvosvibanjske praznike.

Očekuje se da će mnogi bh. građani spojiti vikend s neradnim danima i zaputiti se izvan BiH, dok će s druge strane zasigurno i mnogi državljani BiH koji žive u susjednim i drugim zemljama u tom razdoblju krenuti prema BiH, pišu Nezavisne.

I pored velikih gužvi koje u vrijeme praznika vladaju, mali je broj onih građana koji u ovakvim situacijama koriste sporedne prelaze.

Svima koji odluče posljednjeg dana travnja krenuti ka jugu i koji planiraju koristiti granični prijelaz Doljani, preporuka je da izaberu Gabela Polje, ili da se odluče za Bijaču ili Crveni Grm.

Što se tiče sjevera naše zemlje, zastoji su trenutno višesatni na prelazu Gradiška, ali i na prelazu Donja Gradina takođe4r je velika frekvencija vozila.

Kako navode iz BIHAMK-a, na graničnim prelazima Novi Grad, Izačić, Orašje, Gradiška, Brod i Velika Kladuša duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Iz ove službe savjetuju građanima koji tijekom praznika namjeravaju putovati izvan zemlje ili iz inozemstva dolaziti u BiH da za sve informacije kontaktiraju dežurnu službu na broj 1282 te da koriste kamere koje emitiraju uživo s većine graničnih prelaza kako bi se uvjerili direktno u stanje i eventualne gužve.

Također, preporuka je građanima da izbjegavaju dolazak na granične prelaze u jutarnjim satima jer su tada najveće kolone te da prije putovanja provjeravaju validnost svojih putnih isprava.

vecernji.ba

OGLASI

Loading