Select Page

Nikola Vranjković: Željko Bebek – 70 godina mu je godina. Tek!

Nikola Vranjković: Željko Bebek – 70 godina mu je godina. Tek!

Svi smo čuli za Bijelo Dugme. A još više smo svi čuli za Željka Bebeka. Rock ‘djedica’ napunio je velikih sedamdeset godina.

Iako je rođeni Sarajlija, ima nekih hercegovačkih korijena. I dalje puni dvorane i koncerte, i što je najbolje, među traženijim je pjevačima. ‘Gdje sam bio’ vrti se po radijskim stanicama, a neumorni Žare sprema nove hitove.

Mala moja, da sam bijelo dugme. Divlji glas koji je unikatan i neke njegove pjesme koji izvode drugi nisu ni blizu originala. Dugi niz godina pjevao je po svim mjestima, a onda je otišao svojim putem. Tu su dugogodišnja natezanja sa Goranom Bregovićem. Ali sve manje i manje se spominju svađe, jer vrijeme Dugmeta je davno nestalo. Tko zna, da je ostao, možda bi i danas slušali ‘Tramvaj kreće’ po Zagrebu ili Sarajevu, na prepunim stadionima.

Ovako, svatko je otišao svojim putem. On je i dalje tu, na vrhu. Razara svojim glasom, tekstovima koji imaju značenje i simboliku. Nije potonuo, on je ovdje. On se propinje glazbenom scenom. Bila je neka emisija na HRT-u i gostovala je starija gospođa imenom Selma. Ona dugmetovska Selma, o kojoj je napisana pjesma. Odjednom, usred studija ukazuje se Željko, i nakon dugo vremena izvodi jednu od najljepših balada koja je napisana po istinitom događaju. Jednostavno, neponovljiv. Kao i njegova frizura.

A sedamdeset mu je godina. Tek !

Posušje.net/Nikola Vranjković

OGLASI

Loading