Select Page

NOVA ANKETA HDZ i dalje najpopularniji, nova vlada bit će bolja od prethodne

NOVA ANKETA HDZ i dalje najpopularniji, nova vlada bit će bolja od prethodne

Iako podrška vodećim strankama opada, HDZ je po potpori birača i dalje na prvom mjestu. Istovremeno, birači od Oreškovićeve Vlade imaju veća očekivanja od Milanovićeve.

Broj onih koji danas podržavaju jednu od tri vodeće političke opcije u Hrvatskoj je padu. Rezultat je to istraživanja CROBAROMETRA za siječanj provedenog od 1. do 21. siječnja na 975 punoljetnih građana. Njih 28,5 posto svoju bi podršku prije svega dalo vladajućem HDZ-u, 26,6 posto opozicijskom SDP-u te 14,5 posto Mostu nezavisnih lista.

Milan Bandić i Živi zid više ne prelaze izborni prag. Bandiću bi podršku dalo 4,2 posto birača, a Sinčićevoj opciji 4 posto birača. IDS ima podršku od 2 posto, ali bi prošao u svojoj izbornoj jedinici. Svi ostali su ispod dva posto.

Očekivanja birača od Vlade Tihomira Oreškovića su bolja u odnosu na očekivanja od Vlade Zorana Milanovića. Da će Oreškovićev tim biti bolji u odnosu na Milanovićev misli 37 posto birača, da neće biti razlike očekuje 30 posto birača dok njih 22 posto misli da će Vlada Oreškovića biti lošija. Njih 11 posto ne zna što bi odgovorilo.

Prije četiri godine birači su od Milanovićevog tima u odnosu na Vladu Jadranke Kosor očekivali da će biti bolji i to njih 58 posto, da neće biti razlike smatralo je 24 posto birača dok je njih 10 posto mislilo da će Milanovićeva Vlada biti lošija. Njih 8 posto nije znalo odgovoriti.

Istraživanje CROBAROMETAR za Novu TV provodi agencija Ipsos puls, a maksimalna pogreška uzorka, kako pišu, iznosi +/-3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

OGLASI

Loading