Select Page

Nova kampanja BIHAMK: I spora vožnja ugrožava živote

Nova kampanja BIHAMK: I spora vožnja ugrožava živote
Iako se brzina kretanja vozila i njezin utjecaj na sigurnost u prometu uglavnom vezuje za prekoračenje dozvoljene brzine kretanja i spora vožnja predstavlja problem i može uzrokovati niz transportnih problema i opasnosti po cestovnu sigurnost.

Stoga, u cilju preventivnog djelovanja i podizanja svijesti vozača o sporoj vožnji Bosanskohercegovački auto-moto klub u razdoblju od 24. veljače do 30. ožujka 2020. godine realizira kampanju “I spora vožnja ugrožava živote”.

Kampanja je usmjerena ka povećanju svijesti vozača o utjecaju spore vožnje na sigurnost ostalih učesnika u prometu.

Najčešću smetnju u normalnom odvijanju prometa uzrokuju vozači teretnih vozila i autobusa, koji voze pod teretom, a posebno na nepreglednim dvosmjernim prometnim pravcima s većim uzbrdicama, nizbrdicama i zavojima.

Prilikom realizacije kampanje ostvarena je suradnja sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će biti zaduženi za zaustavljanje i kontrolu vozila, kao i podsjećanje na zakonsku obavezu koja se odnosi na omogućavanje normalnog odvijanja saobraćaja.

S obzirom na to da je kampanja preventivnog karaktera, policija u ovom slučaju neće poduzimati represivne mjere, a bit će podijeljen i informativno-edukativni materijal, priopćeno je iz BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading