Select Page

Nova odijela za vatrogasce u ŽZH

Nova odijela za vatrogasce u ŽZH
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke nabavila je vatrogasna odijela, ukupno 32, za sve profesionalne vatrogasce u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Dvodijelna vatrogasna odijela za gašenje šumskih požara su vatrootporna i izrađena od FR pamučnih vlakana (99% FR pamuk i 1% antistatičkih vlakana). Županija Zapadnohercegovačka je prva županija u FBiH gdje su svi vatrogasci ušli u sastav civilne zaštite i postali su općinski/gradski djelatnici.

U prošloj 2019. godini evidentirano je 518 požara na koje su intervenirali vatrogasci, te 94 tehničke intervencije (prometne nesreće, ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija …) što čini ukupno 612 intervencija vatrogasaca u Županiji Zapadnohercegovačkoj. U mjesecu siječnju ove godine vatrogasci su imali ukupno 62 intervencije.

Sastanci s općinskim/gradskim civilnim zaštitama

Isti dan u prostorijama Uprave civilne zaštite ŽZH u Grudama održani su sastanci ravnatelja i pomoćnika ravnatelja s pomoćnicima grado/načelnika za civilnu zaštitu, pročelnicima službi za spašavanje s visina i drugih nepristupačnih mjesta osnovanih pri Gorskim službama spašavanja Grude, Ljubuški, Posušje i Široki Brijeg i službe za zbrinjavanje nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć osnovanoj pri Crvenom križu ŽZH, te predsjednik DVD-a Gorica.

Teme sastanka bile su pripreme za obilježavanje Dana civilne zaštite koje će biti održano u Posušju.

Ravnatelj Uprave Drago Martinović upoznao je nazočne o programu obilježavanja Dana civilne zaštite u ŽZH. Program obilježavanja će započeti Svečanom sjednicom Županijskog stožera civilne zaštite u kino dvorani.

Program će biti nastavljen na Trgu hrvatskih branitelja gdje će pripadnici žurnih službi i službi za zaštitu i spašavanje prezentirati svoju opremu, kao i rad i djelovanje u akcijama zaštite i spašavanja.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading