Select Page

Održan 18. susret duhovnih zvanja

Održan 18. susret duhovnih zvanja

U srijedu, 29. srpnja, održan je 18. susret duhovnih zvanja posuškoga kraja. Misno slavlje je u kripti u Posušju predvodio don Stjepan Štef Lončar, župnik iz Brela koji je prošle godine izrazio želju da dolazi na ovakva okupljanja jer on u Tribistovu kroz dvadeset godina dolazi na odmor gdje ima vikendicu. U koncelebraciji je bilo 15 svećenika.

Uz 26. časnih sestara, jednoga časnoga brata bilo je nazočno i osam mladića i djevojaka koji su na putu ostvarenja duhovnoga poziva. Na početku misnoga slavlje prisutne je pozdravio fra Mladen Vukšić, posuški župnik. Na misi je pjevala Frama. Koordinator susreta fra Mario Knezović je iznio i neke statističke pokazatelje o duhovnim zvanjima. Tako je istaknuo da je prije deset godina iz posuškoga kraja bilo troje kandidata u formaciji, dok ih je danas petnaest u formaciji.

Nakon mise bilo je druženje s rodbinom i vjernicima. Susret je potom nastavljen predavanjem o Godini posvećenoga života koje je priredila s. dr. Vinka Bešlić. Duhovna zvanja su obišla i franjevačku grobnicu na Martića križu gdje su se pomolili za pokojne fratre.

Popodnevni dio susreta bio je u Rastovači, kod „Suveznika“, gdje je uz blagovanje i pjesmu bilo ugodno druženje. Inače, ovi susreti su započeli na poticaj pokojnoga Fra Ljube Čuture. Prije dvije godine načinjena je knjiga o duhovnim zvanjima posuškoga kraja koji broji 127. duhovnih zvanja koji su rođeni ili su im roditelji iz župa posuškoga dekanata.

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading