Select Page

Nova pjesma i spot na hercegovačkom glazbenom nebu: „Svoj na svome“ grupa DINARIDI

Nova pjesma i spot na hercegovačkom glazbenom nebu: „Svoj na svome“   grupa DINARIDI

U karijeri jednog glazbenika „posebno“ mjesto u srcu čini rodni kraj i ljudi iz njega. Kako se izraziti, kako opisati svu ljepotu i snagu rodne grude, a da pri tome ne ispustite ono što ju čini najboljom na svijetu – jedino pjesmom.

Opjevani kršni rodni kraj uvijek ostaje kao pečat za sva vremena, kao podsjetnik generacijama jednog vremena i onim generacijama koje dolaze. Obiteljska povezanost ostaje kao sigurnost opstanka i rađanja novog života.

Prvijenac   grupe DINARIDI, svojom promocijom prošle subotnje večeri u Tomislavgradskom Street baru, i  objavom na Youtube kanalu,  napokon je ugledao svjetlost dana

Ovaj glazbeno scenski uradak  snimili su na  nagovor i uz veliku pomoć popularnog hercegovačkog pjevača   Zorana Begića Zoke…. kojem  su oni između ostalog i prateći band na svim svirkama kako u domovini tako i u inozemstvu…

https://www.youtube.com/watch?v=FtwE8-ehP9w

Tekst za pjesmu  „Svoj na svome“  napisao je  Marko Pavić, koji je ujedno i tvorac glazbe, a aranžman je napravio  Josip Vukoja.

Pjesma je snimljena u studiju JOCO MUSIC HOUSE u Fojnici

Video spot  snimljen   je na  lokacijama  prekrasnih Duvanjskih krajolika  te u prelijepom  ambijentu Eko sela Grabovica na Buškom Blatu. 

Gosti na snimanju i u spota bili su članovi  Hajdučke družine „Mijat Tomić”  i duvanjske ljepotice Lea Jurič i Iva Filipović, te gost na tamburici Ivica Milić

Nosioci glavne ideje i režiju ovog spota osmislio su  poznati tandem – dvojac iz produkcije  EROTON  – Mladena Bešlić i Stipe Šurlin,  koji su  perfekno odradili posao. Savršen spoj glazbe i slike pretvorili su u prekrasan video spot  ranga svjetskih razmjera.

Dodajmo još ovome da je gosp. Šurlin   vrhunski i profesilonalno obavio  sva snimanja ( stadicam, dron  ) i montažu  ovog spota.

Grupu DINARIDI čine članovi: Josip Skočibušić solo gitara, Tomislav Papac bas gitara, Petar Šarić klavijature, Petar Parlov bubnjevi, Jozo Šekelja harmonika i muški vokal, Ivana Ćurković ženski vokal, a gost na tamburici  u spotu bio je Ivica Milić.

Ekipa i momci iz grupe DINARIDI  stalno dobijaju čestitke od  obožavatelja iz domovine  i inozemstva. Pjesma već postiže ogromnu popularnost na youtube kanalu među hrvatima u domovini a posebno u inozemstvu gdje je nostalgija i žal za rodnim krajem sve više izraženija.

M.Bešlić/Posušje.net

OGLASI

Loading