Select Page

Nova velika oluja u Istri, Kvarneru, Zagrebu… Tuča, iščupana stabla, razoren kamp

Nova velika oluja u Istri, Kvarneru, Zagrebu… Tuča, iščupana stabla, razoren kamp

U HRVATSKU je stigla nova oluja, izdano je crveno upozorenje za Istru, Kvarner, gospićko, karlovačko, zagrebačko područje i Slavoniju.

U ostatku zemlje i dalje je na snazi narančasto upozorenje. Jako nevrijeme prvo je zahvatilo Istru i Kvarner. Pala je tuča, jak vjetar čupao je stabla. Nevrijeme se u poslijepodnevnim satima preselilo u unutrašnjost Hrvatske. Opet je nastala velika šteta.

Razoren kamp u Novigradu, iščupano stotinu stabala, uništeni auti, kućice…

JAKO olujno nevrijeme pogodilo je u petak poslijepodne Istru – tuča i olujni vjetar najviše su pogodili zapadni dio poluotoka, od Umaga do Pule, a najviše je stradao Novigrad.

Više od 300 dojava o šteti u Zagrebu

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više od 300 dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom i vjetrom na području Zagreba i Zagrebačke županije. 

Dojave su se većinom odnosile na srušena stabla, ispumpavanja, kvarove na električnim i telekomunikacijskim vodovima te veću količinu vode na cestama. Obaviještene su sve nadležne službe, koje su upućene na teren, objavila je civilna zaštita.

U zagrebačkom kvartu Borongaj tijekom nevremena palo je stablo i potrgalo strujne kablove. U Maksimirskoj su stabla pala na parkirane automobile i na cestu preko tramvajskih tračnica.

OGLASI

Loading