Select Page

Novi korak ka ulasku HDZ-a BiH i SDA u koaliciju na svim razinama

Novi korak ka ulasku HDZ-a BiH i SDA u koaliciju na svim razinama

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom stranke Draganom Čovićem održalo je sastanak u središnjici SDA u Sarajevu s izaslanstvom SDA koju predvodi predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

“Još jedan sastanak u jednoj dobroj atmosferi. Mislim da smo napravili još jedan korak ka ulasku u koaliciju na svim razinama, na županijskoj razini je to već krenulo. Cijenim da ćemo u prvoj polovici ožujka imati već definirane koalicije. Bilo je riječi i o prioritetima na koje se treba fokusirati, europski put BiH, NATO put BiH, razvoj gospodarstva, brzo kreiranje novih radnih mjesta, izgradnja infrastrukture, zaustavljenje odlaska mladih ljudi iz BiH. Poseban detalj je bio je konstituiranje novog saziva u Domu narodu Parlamenta FBiH. Cijenim da bi mogli već u prvoj polovici sljedećeg tjedna imati konstituiranje Dom naroda. Atmosfera je bila dobra što je za nas vrlo važno i mislim da idemo u pravom smjeru”, kazao je Izetbegović, javlja N1.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je da je razgovarano o suradnji dvije stranke, euroatlantskom putu i uspostavi vlasti u BiH.

“Što se tiče suradnje dvije stranke, ona je nužna za BiH i na tome trebamo zajedno raditi. Bojim se da je napravljna jedna velika šteta u proteklom vremenu, posljednjih godinu i pol vremena, upravo suradnji dvije stranke, pa se to pomalo prenese na predstavnike dva naroda u cjelini. Trebamo tražiti rješenja s partnerima kako napraviti iskorak. Uvjereni smo da je kandidatski status BiH trebao biti dodijeljen prošle godine. Što se tiče Vijeća ministara, naše uvjerenje je da to moramo uraditi odmah, da nema nijednog razloga, bilo kavih potreba za uvjetovanje bilo koga jer to ide na štetu svih nas”, kazao je Čović.

On je dodao da je formiranje vlasti na federalnoj razini preznačajno i da bi Dom naroda FBiH trebao biti formiran do kraja sljedećeg tjedna.

vecernji.ba

OGLASI

Loading