Select Page

O modelu i početku nastave u FBiH odlučivat će županije

O modelu i početku nastave u FBiH odlučivat će županije
Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je produženje epidemioloških mjera za sljedećih 14 dana.

Stožer je uveo je i novu zapovijed, prema kojoj će županijske institucije, u skladu s epidemiološkom situacijom, donijeti odluku o modelu i početku pohađanja nastave.

Kako je priopćeno iz Ministarstva zdravstva FBiH, sedmodnevna incidencija na razini Federacije je 19,5 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Iako je zabilježen porast broja oboljelih u odnosu na prethodni tjedan, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, procjenjuju u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva uveo je novu zapovijed, prema kojoj će nadležna županijska ministarstva obrazovanja u suradnji s kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva i zavodima za javno zdravstvo županija, spram epidemiološke situacije COVID-19, donijeti odluku o modelu i početku pohađanja nastave u novoj školskoj 2021./2022. godini za osnovno i srednje obrazovanje, navodi se u priopćenju.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH će u sljedećih 15 dana pripremiti prijedlog provođenja mjera u slučaju povećanja incidencije, broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva.

Krizni stožer FMZ inzistira na provođenju svih zapovijedi, a posebno onih koje se odnose na organizaciju cijepljenja, otvaranje punktova za masovno cijepljenje i formiranje mobilnih timova.

Prijedlog mjera proslijeđen je Vladi Federacije BiH na usvajanje.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading