Select Page

Obavijest biračima s područja općine Posušje

Obavijest biračima s područja općine Posušje

Općinsko izborno povjerenstvo Posušje izvješćuje birače da su na predstojećim lokalnim izborima obvezni ispravno nositi zaštitnu masku, dezinficirati se, te održavati propisanu socijalnu distancu.

Biračima koji su pozitivni na COVID-19 ili koji su u obveznoj izolaciji, bit će omogućeno glaovanje putem posebnog mobilnog tima. Da bi birač ostvario svoje biračko pravo, dužan je najkasnije u roku od 72 sata prije dana izbora osobno (putem e-maila ili fax uređaja) ili putem druge osobe dostaviti Općinskom izbornom povjerenstvu zahtjev za glasovanje putem kuvertiranog glasačkog listića uz dokaz o obveznoj izolaciji (medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19 ili akt nadležnog tijela kojim mu je određena izolacija).

Zahtjev se podnosi na e-mail: izbornopovjerenstvoposusje@gmail.com ili na fax: 039/685-527.

Na biračkom mjestu za glasovanje nepotvrđenim glasačkim listićima, a koje će se na dan glasovanja nalaziti u OŠ Ivana Mažuranića u Posušju, mogu glasovati:

-birači koji su upisani u izvod za glasovanje izvan BiH, a na dan izbora se zateknu u zemlji

-redoviti birači koji se ne nalaze na zaključenom izvodu iz Središnjeg biračkog popisa, a posjeduju važeći identifikacijski dokument i potvrdu Centra za birački popis

OGLASI

Loading