Select Page

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima

Ured za poljoprivredu Općine Posušje uputio je obavijest poljoprivrednim proizvođačima kako du dužni do kraja ožujka ažurirati podatke u Registru poljoprivrednih gospodarstava i Registru klijenata u Službi za gospodarstvo općine Posušje vezano uz promjene na poljoprivrednim gospodarstvima. Sukladno Odluci o donošenju programa o utrošku sredstava za novčane poticaje u ŽZH za 2019. godinu, potrebno je podnijeti prijavu proivodnje u Ministarstvu gospodarstva ŽZH ili u Zavodu za poljoprivredu ŽZH u rokovima koji se razlikuju ovisno o vrsti poljoprivredne proizvodnje.

U obavijesti se navodi kako su, sukladno članku 14. Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata („Službene novine Federacije BiH“ broj 42/08), svi upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava dužni do 31.3.2019.godine ažurirati podatke u Službi za gospodarstvo općine Posušje o promjenama na poljoprivrednim gospodarstvima.

Pored promjena koje treba izvršiti u Registru poljoprivrednih gospodarstava u općini Posušje, poljoprivredni proizvođači moraju, sukladno Odluci o donošenju programa o utrošku sredstava za novčane poticaje Županije Zapadnohercegovačke za 2019. godinu, podnijeti prijavu proizvodnje u Ministarstvu gospodarstva ŽZH u Posušju ili u Zavodu za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke.

Rokovi za prijavu proizvodnje su različiti: Uzgoj muznih krava od 1.5.2019. do 24.5.2019. godine – potporu ostvaruju klijenti /pravne osobe i obrti/ koji posjeduju minimalno 5 muznih krava; držanje pčelinjih društava do 8.3.2019. godine – potporu ostvaruju klijenti koji imaju najmanje 30 do najviše 150 pčelinjih društava, a mogu biti najviše na dvije lokacije /2 „pčelinjaka“/; proizvodnja povrća do 15.3.2019. godine – klijenti koji su zasadili: krumpir, crveni i bijeli luk, rajčicu, kupusnjače, lubenicu, dinju, mrkvu i papriku, a minimalno zasađena površina povrća je 1 ha, navodi se u obavijesti iz Ureda za poljoprivredu općine Posušje. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj 039/685-722.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading