Select Page

Obilježen Dan OŠ A.B. Bušića u Rakitnu

Obilježen Dan OŠ A.B. Bušića u Rakitnu

Učeničkom priredbom svečano je obilježen Dan OŠ A.B. Bušića u Rakitnu, te završetak školske godine. Tradicionalno, učenici za ovaj dan pripremaju igrokaze, recitacije, plesne i glazbene točke, a tako je bilo i ove godine.

Posljednjih nekoliko mjeseci intenzivirala se suradnja Općine Posušje s upravom ove škole u okviru čega je realizirano nekoliko projekata. Projektne aktivnosti usmjerene su ka poboljšanju uvjeta boravka djece u školi i uređenju dvorišta škole i samog prilaza školi.

Od provedenoga značajno je uređenje nogostupa neposredno pred ulazom u školu, postavljanje vanjskih ogradnih vrata, saniranje starih dotrajalih zidova.

Osim ovih značajnih investicijskih radova Općina je svojom potporom nagradila maštovitost djelatnika škole te financirala uređenje unutarnjih školskih prostora. Ovo uređenje vizualno je osnažilo osjećaj privrženosti ove škole hrvatskom vitezu Anti Bruni Bušiću.

Kroz komunikaciju o ostalim potrebama ove škole planirano je pregrađivanje prostora u prizemlju te stavljanje u funkciju jedne dodatne učionice kako bi se i u idućoj školskoj godini nastava mogla uspješno odvijati samo u prvoj smjeni.

Općina će i dalje u skladu sa svojim mogućnostima podržati realizaciju i drugih potreba koje ova škola ima kako bismo uspjeli ostvariti što bolje uvjete školovanja za našu djecu u Rakitnu.

Na današnjem događaju Dana škole ispred Općine Posušje prisustvovala je Ivanka Arapović Galić kao izaslanica načelnika Branka Bage.

Atmosferu s današnjeg događaja je zabilježila i naša kamera, a detalje vam donosimo u galeriji. Svim učenicima želimo dobar ljetni odmor i uspješan nastavak školovanja!

OGLASI

Loading