Select Page

Velik interes za ‘Blidinje BIKE Festival’

Velik interes za ‘Blidinje BIKE Festival’

Još manje od mjesec dana je ostalo do događaja Blidinje BIKE Festivala koji se održava u organizaciji udruga “Herzegovina Bike”, “Herzegovina Outdoor”, “Visit Blidinje” i “BK Mostar”.

Događaj je to koji će se održavati kroz tri dana i donijeti će mnoge zanimljive sadržaje za sve, od rekreativnih sportaša koji će sudjelovati u biciklijadi, pa sve do centralnog događaja “XCM Herzegovina” kada ćemo gledati sve one profesionalace na stazama Blidinja. Događaj je osmišljen da traje tri dana počevši već u Petak; 12.7.2019. sa VIP prezentacijom, Subotu; 13.7.2019. kada ćemo imati rekreativnu biciklijadu “Stazom ‘ajduka”, pa sve do Nedelje; 14.7.2019. kada će se održati glavni događaj UCI C3 MTB maraton “XCM Herzegovina”.

“Posljednjih dana intenzivno radimo na organizaciji događaja i doista velik posao je pred nama. Konstantno smo u kontaktu sa UCI komesarom koji nam uvelike pomaže u organizaciji ovog UCI događaja, no moram priznati da imamo jako velik interes i broj prijava za rekreativnu biciklijadu “Stazom ‘ajduka” koja će se održati u subotu, odnosno dan prije profesionalne MTB utrke UCI C3 XCM Herzegovina”, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Blidinje BIKE Festival je događaj koji počinje već u Petak; 12.7.2019.?

“Da, moram istaknuti ovom prilikom kako imamo veliku pomoć od udruge “Visit Blidinje”, Turističke zajednice HNŽ/K, Sportskog Saveza Grada Mostara, te svih ostalih sponzora i prijatelja koji nam pomažu na organizaciji ovog događaja. Svi oni će biti pozvani na VIP prezentaciju koja će se održati u petak u “Hajdučkim Vrletima”, gdje ćemo zajedno za udrugom “Visit Blidinje” prezentirati naš događaj i sve ono što smo planirali za vikend, a kako bi smo u konačnici u najboljem svjetlu prezentirali Park prirode Blidinje i sve njegove turističke potencijale”, objasnio je Zorić.

“Također, na prezentaciji će biti prisutni i strani uzvanici, od UCI komesara, do naših prijatelja iz Švicarskog i Francuskog veleposlanstva, te dužnosnici ispred Biciklističkog Saveza BiH, kao i ministri Županija koje su uključene u organizaciju događaja”, dodao je Zorić.

Subota; 13.7.2019. će biti vjerovatno najmasovniji događaj.

“Veoma vjerovatno. Poznato je da je klima u ljetnim danima na Blidinju blaga i nisu velike vrućine, te imamo doista velik interes za rekreativni događaj koji će se održati u subotu – biciklijada “Stazom ‘ajduka”. No, moram dodati da nije tu samo biciklijada, zapravo pripremamo jako velik broj popratnog sadražaja koji će vjerujem biti jako zanimljiv svim sudionicimaovog događaja. Tu je i jutarnji aerobik koji će održati naša fitness instruktorica, zatim velik broj izlagača kako iz svijeta biciklizma, tako i onih lokalnih koji će prezentirati Blidinje i potencijale Blidinja. Dalje tu je i vožnja ski liftom, vožnja i testiranja E-Bike bicikla koje će nam ustupiti naši prijatelji iz “onlyCROATIA” kompanije, te naravno na kraju dana neizostavni “Pasta party” koji će se održati u restoranu “Staza” na Blidinju”, istaknuo je Zorić.

“Zapravo ovaj party je još jedan od razloga zašto da provedete noć na Blidinju u druženju sa ekipom do kasnih sati, kako bi i u nedelju prisustovali profesionalnoj utrci “XCM Herzegovina”, dodao je Zorić.

UCI C3 MTB Mataton “XCM Herzegovina” je centralni događaj u nedelju?

“Da, nedelja je u znaku profesionalne utrke “XCM Herzegovina” i već imamo pozamašan broj prijava za ovaj događaj. Poznato je da već nekoliko godina organiziramo ovaj događaj, a prošle godine smo dobili poziv od Saveza da našu utrku prijavimo u UCI kalendar što smo i prihvatili. Smatramo da je ulazak u kalendar UCI međunarodne federacije najbolji način da privučemo što veći broj natjecatelja iz stranih zemalja i prezentiramo Bosnu i Hercegovinu u njenom najboljem obliku, kroz sport i turističke potencijale. Ovo nam je prva UCI organizacija i vjerujemo da ćemo biti dobri organizatori događaja, kao i to da će svaka sljedeća biti sve bolja i većeg ranga, te će u konačnici privlačiti sve veći broj profesionalnih vozača iz cijelog svijeta”.

“Isto tako želim istaknuti da utrka nije rezervirana samo za profesionalne vozače. Želja nam je privući što veći broj rekreativnih sportaša koji žele da se okušaju u vožnji sa onim profesionalcima koji ciljaju na postolje. Stoga smo omogućili i nastup kategorije “Amateri” odnosno “Cycling for All”, kako bi utrka kao i prethodnih godina bila otvorena za sve one koji napreduju u svijetu biciklizma i žele testirati svoju kondiciju, te voziti sa profesionalcima na nekim od najljepših staza Blidinja”, dodao je Zorić.

Tražite li pogodno mjesto za opuštanje i udisanje čistog zraka, Blidinje je definitivno pravi izbor za vas. Na samo sat i pol vremena vožnje od mora, ovo se hercegovačko izletište može pohvaliti očuvanim okolišem i neponovljivim planinskim prizorima Vrana i Čvrsnice. Odlučite li se za ovo odredište, napraviti ćete izuzetan potez na uklanjanju stresa kao posljedice suvremenog načina života.

Park prirode Blidinje, prostire se na površini od 364km² pokrivajući velika područja planina Čvrsnice, Čabulje i Vrana. Blidinje je zov ljepote i zdravlja, i zbilja se ne zna je li taj zov jači u proljeće i ljeto, kada je ovaj prostor jedan veliki buket krajobraza i kada sve miriše i odmara oči i dušu; ili pak u zimu kada je cijela Planina obučena u neopisivo ugodnu bjelinu.

Stoga ne razmišljate se i dalje, rezervirajte svoje mjesto na ovom događaju i uživajte u prelijepo organiziranom događaju i zasigurno nezaboravnom vikendu na Blidinju.

Vašu prijavu na Blidinje BIKE Festival možete podnijeti OVDJE – http://herzegovinaoutdoor.com/cart/

Ovom prilikom organizatori se žele zahvaliti svim sponzorima i prijateljima događaja koji pomažu promociju Blidinja i Hercegovine i to: Turistička zajednica HNŽ/K, Sportski Savez Grada Mostara, Park Prirode Blidinje, tvrtka HT Eronet, Giant, Sportske kladionice Premier, Hercegovina Vino, Molson Coors, SBD – Shift Brend Design, Autoservis Čip, restoran “Hajdučke Vrleti”, restoran “Staza”, “MTB Blidinje”.

Više o događaju Blidinje BIKE Festival možete pronaći na službenoj web stranici Herzegovina Outdoor (link) – http://herzegovinaoutdoor.com/event/xcm-herzegovina/

Pogled.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading