Select Page

Obilježena 23. godišnjica stradanja hrvatskog naroda na Kupresu

Obilježena 23. godišnjica stradanja hrvatskog naroda na Kupresu

U organizaciji općine Kupres i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, danas se obilježila 23. obljetnica stradanja na Kupreškoj visoravni. Službeni program obilježavanja ove obljetnice, pod nazivom „U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu“, započeo je jutros u 08:35 polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred masovne grobnice Ogledala iz II. Svjetskog rata, nakon čega su vijenci položeni i ispred masovnih grobnica Suho Polje, Kupreško polje, kao i na spomen obilježju vukovarskih branitelja. Nakon polaganja vijenaca, održana je misa zadušnica za sve stradale u obrani Domovine u kupreškoj župnoj crkvi Svete obitelji.

Po završetku mise, brojna visoka izaslanstva predvođena načelnikom općine Kupres Pericom Romićem, položila su vijence i upalila svijeće na groblju crkve Svete obitelji. Nakon toga je u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Kupresu održan prigodni program uz 23. obljetnicu sjećanja na žrtve Kupresa, iz travnja 1992 godine.

U ime Općine Posušje vijence u Kupresu su položili Općinski načelnik općine Posušje Branko Bago i pomoćnik načelnika Službe za branitelje iz Domovinskog rata Ljubo Gavran, koji su prethodno nazočili Svetoj misi u spomen na ovu obljetnicu održanoj i u posuškoj crkvi Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije.

 

OGLASI

Loading