Select Page

SAD i saveznici raketirali Siriju, Rusija prijeti osvetom

SAD i saveznici raketirali Siriju, Rusija prijeti osvetom

AMERIČKE, britanske i francuske snage pogodile su Siriju zračnim napadima rano u subotu, kao odgovor na napad kemijskim oružjem u kojemu su prošli tjedan u sirijskom gradu Dumi ubijene desetine ljudi, dok je Rusija poručila da napad neće proći bez posljedica.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je kasno u petak da je akcija izvedena. Dok je govorio, eksplozije su potresle Damask.

12:37 Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian upozorio je u subotu “da će biti i druge vojne intervencije” u slučaju novog kemijskog napada u Siriji, nakon savezničkih napada u noći s petka na subotu u toj zemlji.

12:10 Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je kazala kako podupire saveznički napad na Siriju ocijenivši da je bio potreban i primjeren.

11:50 Britanska premijerka Theresa May dala je izjavu za medije o napadu na Siriju koji je izvršen s američkim i francuskim snagama. Kaže da su napadi bili pravedni i legalni.

11:15 Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se javnosti prvi put nakon što su SAD, Francuska i Velika Britanija izvele zračne napade na tri lokacije u Siriji. Optužio je SAD i saveznike da su pogodili i civilne ciljeve te tako prekršili povelju UN-a.

10:13 Francuska ministrica obrane Florence Parly na Twitteru je objavila snimku francuskog ratnog broda koji lansira raketni napad na Siriju.

Index.hr

OGLASI

Loading