Select Page

Obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata u mjestu Dusina

Obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata u mjestu Dusina

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača, danas je obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata u mjestu Dusina u Zenici.

Sudjelovanjem u misi zadušnici i polaganjem vijenaca na spomen obilježju Dusina, počast stradalim Hrvatima odao je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Na misi zadušnici, u prigodnoj propovijedi, istaknuto je „kako smo se danas okupili zbog velike tragedije i zla koje nas je zadesilo, odnosno zbog ubojstva nevinih ljudi ovdje u Dusini.“

„Danas, sestre i braćo, stojimo pred pitanjem šta sa zlom, odmahnuti rukom, praviti se naivni, dopustiti da nas zlo obavije ili radikalno, bojovno se suprotstaviti zlu dok ga ne uništimo. Isusova poruka iz današnjeg Evanđelja jeste poziv na odluku između iskorjenjivanja zla ili rasta u dobru. Ako se hoćemo odlučiti na dobro, onda se to čini bez ravnodušnosti na zlo i fanatizma u njegovu uništavanju. Dobro se bori strpljivo i postojano, dobro ne odustaje rasti iz Božje dobrote u sebi i s nadom u Božji konačan sud, s nadom da dobro raste iz malena i strpljivo, te da ima snagu da mijenja okolinu i svijet u kojem živimo“, kazano je u prigodnoj propovijedi.

OGLASI

Loading