Select Page

Proslavljeni hrvatski alpinist Stipe Božić dolazi u Posušje

Proslavljeni hrvatski alpinist Stipe Božić dolazi u Posušje

Hrvatsko planinarsko društvo „Pločno“ i HGSS stanica Posušje pozivaju na svoju godišnju skupštinu koja će se održati u petak,  21. veljače u 18.30 sati u kinodvorani u Posušju.

Gost skupštine će biti proslavljeni alpinist, pisac, televizijski snimatelj, član Hrvatske gorske službe spašavanja i autor mnogih dokumentaraca Stipe Božić koji će ovom prilikom predstaviti svoju knjigu „San o Everestu“.

Knjiga, odnosno monografija, izdana je povodom 40. obljetnice Božićevog penjanja na krov svijeta. 1979. godine Stipe je bio prvi je Hrvat kojem je uspjelo popeti se na Everest. U knjizi je opisan i put na Everest 1996. godine kada se dogodila velika tragedija po kojoj je snimljen i film. Također u knjizi je velik broj Stipinih članaka iz Slobodne Dalmacije koji su se tada jako dobro čitali, kao i tekstova ostalih sudionika tadašnje ekspedicije. Koliko je uspon na najviši vrh svijeta opasan govori i malo poznata činjenica da je daleko više alpinista poginulo pri usponu na najviši vrh svijeta, Mount Everest, nego što ih se popelo na sam vrh. Alpinistu Stipi Božić to je pošlo za rukom čak dva puta, sve je zabilježio kamerom i fotoaparatom te, kako je istaknuo, svoj san dug 40 godina sažeo u knjigu pod nazivom „San o Everestu“.

Skupština Hrvatskog planinarskog društva „Pločno“ i HGSS stanice Posušje će biti prilika kroz video prezentaciju prikazati sve što je obilježilo rad ovih društava kroz 2019. godinu, ali i najaviti planove za tekuću godinu. Ova skupština je prilika da obnovite svoje članarine u planinarskom društvu ili da postanete članom planinarskog društva. Cijena godišnje članarine iznosi 20KM za odrasle, 10 KM za djecu do 10 godina, dok je izrada članske iskaznice 5 KM i plaća se samo prvi put. Na skupštini će biti mogućnosti preuzeti planinarske dnevnike po cijeni od 10 KM.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading