Select Page

Obilježena 28. godišnjica utemeljenja Hrvatske republike Herceg Bosne

Obilježena 28. godišnjica utemeljenja Hrvatske republike Herceg Bosne

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru započela je svečanost obilježavanja 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg – Bosne.

Tom prilikom predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako se i ”28 godina nakon osnivanja Hrvatske Republike Herceg-Bosna, s još više žara i jasnog odnosa s utemeljiteljima, prisjećamo tog vremena te da smo ponosni na sve koji su tada imali dovoljno mudrosti, snage i odlučnosti donositi odluke kojima smo očuvali hrvatski narod u BiH, a time i samu BiH”.

”Jedno veliko hvala svim onima čijim sjenama smo se ovdje poklonili i pomolili, ali i ohrabrenje svima onima koji sada dvoje oko vrijednosti Domovinskog rata da je Domovinski rat svetinja za hrvatski narod i on na njega treba biti ponosan, biti ponosan na svakog hrvatskog branitelja”, kazao je Čović.

Tom prilikom poručio je svi,s onima koji bi željeli špekulirati s ratom i zločinima u ratu da pogledaju dugometražni dokumentarni film “Zidine” o logorima za Hrvate u Domovinskom ratu koji će premijerno biti prikazan u subotu 30. kolovoza u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

”Da nije bilo Hrvatske Republike Herceg-Bosne, Hrvatske zajednice Herceg- Bosne i Hrvatskog Vijeća Obrane, i svih onih koji su bili u jednoj političkoj vojnoj i policijskoj strukturi, siguran sam da mi danas ne bismo imali Bosnu i Hercegovinu niti bi hrvatski narod mogao maštati o svojoj jednakopravnosti na svakom dijelu BiH”, kazao je.

Bljesak. Info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading