Select Page

Zajedno za sigurnije Posušje

Zajedno za sigurnije Posušje

Obzirom na nedavni tragične događaje u prometu na području naše općine, ali i na početak Kulturno-športske manifestacije Posuško lito, kako bi se povećao stupanj sigurnosti na prometnicama u našoj općini jučer je održan radni sastanak kojem su uz Općinskog načelnika Branka Bagu i njegove suradnike nazočili predstavnici Županijskog MUP-a i Policijske uprave Posušje te Uprave za ceste ŽZH.

Na sastanku je usuglašeno kako će se žurno na kritičnim točkama na kojima se učestalo događaju prometne nezgode postaviti kućišta za stacionirane radare, čime bi se trebala povećati sigurnost svih sudionika u prometu. Do skore realizacije ove odluke djelatnici PU Posušje, uz pomoć specijalizirane postrojbe za sigurnost prometa i specijalne policije, u svrhu sprječavanja prekršajnih i kaznenih dijela iz područja sigurnosti cestovnog prometa, pojačano će djelovati na području cijele općine Posušje. U istu svrhu, poglavito vikendom, pojačat će se suradnja i inspekcijskih službi s razine županije i općine s djelatnicima MUP-a.

Sigurnost2

Upućen je i apel stanovnicima naše općine da se ponašaju odgovorno, poštuju prometna pravila o sigurnosti u prometu, suzdržavaju od brze vožnje, vožnje u alkoholiziranom stanju te u neregistriranim i neispravnim vozilima. Poseban apel je upućen roditeljima da spriječe svoju malodobnu djecu u namjeri upravljanju motornim vozilima.

Također s ciljem podizanja razine sigurnosti, ali i učinkovitijeg rada policijskih službenika, odaslana je molba žiteljima ukoliko primijete bilo kakva devijantna ponašanja kako u prometu, tako i na javnim mjestima da ne oklijevaju pozvati Policijsku upravu Posušje na broj 122.

Posušje.net

OGLASI

Loading