Select Page

Obilježena 29. godišnjica stradanja hrvatskih civila i branitelja na Stipića livadi

Obilježena 29. godišnjica stradanja hrvatskih civila i branitelja na Stipića livadi

Danas se obilježava 29. godišnjica stradanja hrvatskih civila i branitelja na Stipića livadi mjestu pored Doljana u općini Jablanica.

U spomen na njih, brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće, među njima i načelnik Ante Begić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar zajedno s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje.

U 11 sati služena je sveta misa za poginule koji je predvodio i propovijedao don Marko Tomić, župnik župe Prozor uz koncelebraciju brojnih svećenika iz okolnih župa.

I ove godine Planinarska udruga „Runolist“ Doljani – Jablanica organizirala je pohod „PUTOVIMA NAŠIH POGINULIH“ kojim je odala počast Hrvatima, vojnicima i civilima poginulim u općini Jablanica.

Na Stipića livadi, ujutro 28. srpnja 1993. počinjen je zločin nad 33 hrvatskih vojnika i 6 civila koje su ubili i masakrirali pripadnici Armije BiH i mudžahedini. Svi preživjeli stanovnici sela, njih preko 200, uglavnom žena i djece, uhićeni su i odvedeni u Jablanicu, gdje su bili zatočeni do 1. ožujka 1994. kada su razmijenjeni.

Za ovaj zločin još nitko nije odgovarao.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading