Select Page

POSUŠKO LITO: Održana smotra folklora uz nastup legendarnog Kiće Slabinca

POSUŠKO LITO: Održana smotra folklora uz nastup legendarnog Kiće Slabinca

Pred velikim brojem poklonika folklorne tradicije u Posušju, u okviru kulturno-zabavne i športske manifestacije “Posuško lito”, održana je Smotra hrvatskog izvornog folklora pod geslom “Silo na ognjištu” na kojoj su se, uz organizatore i domaćine HKUD Fra Petar Bakula, predstavili gosti iz pet kulturno-umjetničkih društava iz Republike Hrvatske i BiH.

 

Smotru je prigodnim riječima otvorio predsjednik općinskog Vijeća općine Posušje Ivan Lončar , nakon čega je uslijedio bogat i sadržajan program ove manifestacije. Brojni posjetitelji na Trgu hrvatskih branitelja uživali su u nošnjama i igrama, pjesmi i plesu koje su vjerno dočarali članovi KUD-ova.

U programu Smotre nastupili su: HKUD ”FRA PETAR BAKULA” POSUŠJE, HKUD “HUSINO” – Tuzla
KUD “DALMACIJA” – Dugi Rat, IFG “SLOGA” – Guča Gora, KUU “GACKA” – Ličko Lešće i UDRUGA DUBROVAČKI PRMORSKI SVATOVI – Dubrovačka Gornja sela.

Nakon završetka smotre načelnik općine Posušje Branko Bago uručio je svakom KUD-u prigodne darove.

Kao gost na Smotri nastupila je legenda šokačke pjesme Krunoslav Kićo Slabinac koji je publiku zabavio na svoj jedinstven način. Uz šokačke pjesme  Kićo je svoju publiku podsjetio na svoje početke kao rokerskog pjevača  u grupi Dinamiti te je zapjevao svoje hitove poput „Plavuše“ i „Zbog jedne divne crne žene“.

Posušje.net/Foto: I-K. B.

 

OGLASI

Loading