Select Page

Obiteljski dan za pamćenje u Posušju

Obiteljski dan za pamćenje u Posušju

Proteklog vikenda Posušje je po 13. put okupilo veliki broj mališana, tinejdžera, njihovih roditelja, baka i djedova, na jedinstvenoj zabavno sportskoj manifestaciji Posuškim igrama bez granica.

Može se reći da je to u punom smislu riječi bio dan za obitelj. U subotu s nekih par minuta kašnjenja zbog velikog broja novoprijavljenih natjecatelja, započelo se s prvom, možda i najslađom disciplinom, puzanjem beba.

Uz pomoć roditelja na cilju i igračaka mamilica kojima su motivirali najmlađe za natjecanje, najbrži u ovoj disciplini bili su Andrija BegićJakov Bešlić i Mario Rezo. Potom je uslijedila utrka beba na kojoj su prva tri mjesta pripala Nikoli Leki, Lari Oreč i Niki Arapoviću, dok su u maratonu djece najuspješniji bili Lovro RezoJosip Lončar i Ante Oreč.

U disciplini male ninje mališani su spretnost pokazivali pomičući predmete u trku te provlačeći i preskačući prepreke. Najspretniji su bili Jakov Vranjković, Jakov Petric i Domagoj Topić.

Posljednja disciplina prve večeri bila je vodena bomba na kojoj se tražilo umijeće prijenosa čaše vode na glavi u hodu s jednog kraja staze na drugu. Prva tri mjesta su osvojili Mihaela JurišićKorina Begić i Mila Biško. Tijekom održavanja ovih disciplina koje su tražile tjelesnu spretnost, za 30 stolova je 60 malih umjetnika crtalo motive po slobodnom nahođenju.

Žiri je izabrao tri najbolja rada, a imena njihovih autora su Ivana ZlomislićAnte Biško i Karla Bešlić. Treba reći i kako su sva djeca u prvih pt diciplina, točnije sva djeca do 7 godina koja su se natjecala, dobila utješne nagrade. Tako su najmlađi za uspomenu dobili majicu s logotipom Igara, dok su se nešto stariji osvježili sa sokovima koje je osigurao jedan od sponzora.

I drugi dan Posuških igara bez granica protekao je u veselom tonu. Lijepo vrijeme, ali i atraktivan program napunio je tribine na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju do posljednjeg mjesta. Gledatelji su od 17:00 sati pa gotovo do ponoći mogli pratiti natjecanja u čak osam disciplina.

Na nekim disciplinama natjecatelji su tako brzo jurili, i vremenski bili tako blizu s drugim natjecateljima na cilju, da su se pri odluci tko je bolji, morale koristiti i elektronske naprave.

Rezultati

Ninja ratnici:

 1. Nikolina Bašić
 2. Antonija Begić
 3. Niko Rezo

Utrka u vrećama:

 1. Jure Protrka
 2. Bruno Kukavica
 3. Gabrijela Pavković

Nogometni slalom:

 1. Jozo Badrov
 2. Mihael Boban
 3. Milan Kovač

Uhvati jaje:

 1. Ante Dragoja i Ivan Bašić
 2. Andrej Bago i Jerko Šego
 3. Marta Maras i Lorena Rezo

Utrka na tri noge:

 1. Ante Rezo i Jozo Badrov
 2. Emanuel Čamber i Ivano Galić
 3. Josipa Buntić i Katarina Rezo

Grgina utrka:

 1. Lana Leko, Mihaela Jurišić i Jelena Ćesić
 2. Korina Begić, Anonija Begić i Ana Čutura
 3. Lea Rezo, Matea Čamber i Ivana Bešlić

Utrka u štiklama:

 1. Marija Buntić
 2. Ivana Begić
 3. Tomislava Boban

Utrka konobara:

 1. Katarina Jažo
 2. Ljlja Kvesić
 3. Danijela Marić

I ove godine se razgrabilo svih 700 brojeva koliko ih je bilo otisnuto, pa su organizatori improvizacijom numerirali sve one koji su željeli biti dio ovog s razlogom nazvanog najveselijeg događaja Posuškog lita. Brojka prijava se zaustavila na 745, što organizatorima itekako laska i daje poticaj za nastavak organizacije ovog događaja u sklopu Posuškog lita.

Stoga zahvaljuju posjetiteljima i natjecateljima na dolasku u velikom broju, svim volonterima koji su pomogli da se događaj održi besprijekorno, Vodovodu i posuškoj policiji, kao i sponzorima koji su jednako važna komponenta kod organizacije ovakvih projekata. Vidimo se i sljedeće godine na Posuškim igrama bez granica, priopćeno je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima iz Općine Posušje.

Posušje. Net/Foto: Općina Posušje

OGLASI

Loading