Select Page

OBLJETNICA: Trideset godina bogate karijere Mate Bulića u Lisinskom

OBLJETNICA: Trideset godina bogate karijere Mate Bulića u Lisinskom

 

Trideset godina svoje iznimno uspješne karijere legendarni pjevač Mate Bulić proslavio je samostalnim koncertom pod nazivom “30 godina s vama”.

Toliko je zapravo prošlo od njegova prvog nastupa na festivalu kad je još pjevao kao amater i na kojem je osvojio prvo mjesto, piše Večernji list BiH. Premda je godinama pjevao i nastupao po raznim mjestima, diljem bivše države, svoju profesionalnu karijeru počeo je tek 1984. godine, i to u Frankfurtu, gdje je njegova adresa već godinama. U svojoj bogatoj karijeri izdao je mnoštvo albuma, a neke od najvećih hitova za njega je napisao njegov veliki prijatelj Marko Perković Thompson. Kako je rođen u Čitluku, u Hercegovini, 1957. godine ponosan je na svoj kraj i mnoge su pjesme posvećene upravo njemu. Rijetko koja svadba ili slavlje prođe bez njegovih legendarnih stihova.

Mnogi znaju da je Mate i nesuđeni nogometaš, a i danas nastupa u mnogim revijalnim nogometnim utakmicama, ali je i profesor u školi.

Slavlje u povodu 30 godina uspješne karijere ovog Hercegovce održano je u dvorani Lisinski u petak, 27. studenog. Mati se na pozornici pridružio prošireni bend sastavljen od vrhunskih glazbenika te nekoliko posebnih gostiju iznenađenja.

Do posljednjeg mjesta

Kao i mnogo puta do sada, i ovoga puta, hram glazbe, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, ispunjena do posljednjeg mjesta, odala je počast legendi hrvatske glazbe – osebujnom Mati Buliću.

U večeri ispunjenoj emocijama i pjesmom, u kojoj se slavilo trideset godina bogate karijere, uživale su i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske, ali i dijaspore, posebice iz Bosne i Hercegovine, od kuda i dolazi glasoviti i omiljeni pjevač.

Glumci Ornela Vištica, legendarni Špiro Guberina te Slaven Knezović pjevali su uglas s legendom. Anica Kovač i Dubravko Šimenc, košarkaški trener Dražen Anzulović, skladatelji Miroslav Rus te Branimir Mihaljević sa suprugom Sandrom, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, vaterpolist Marko Pavičić te novinar Andrija Jarak samo su neki od uzvanika kojima će ovaj koncert dugo ostati u pamćenju.

– To je moj daleko najbolji, najemotivniji i najljepši koncert u karijeri, bez imalo ustezanja. Sinoć je dvorana bila na nogama i svi moji prijatelji su rekli kako se ovako što rijetko događa. Moja publika je bila presretna i telefoni mi stalo zvone. Ljudi su presretni, a što drugo mogu biti ja već presretan i zadovoljan. To je top-tema dana. Sada mi ostaje malo se pribrati da se emocije slegnu pa ću tek onda moći malo sagledati i osvrnuti se unatrag te pokušati složiti dojmove. Hvala mojoj divnoj publici koja me pratila svih ovih trideset godina – kazao je ushićeni Mate.

Bilo je i suza

Više od dva sata emocijama ispunjene glazbe Lisinski je provelo kroz trideset godina karijere. Voditelj Dalibor Petko tijekom koncerta otkrivao je detalje iz Matina života. Na pozornici se pjevaču u pjesmi “Da nije Mostara” pridružila kći Katja, što je bio posebno emotivan trenutak. Branimir Mihaljević, najvjerniji suradnik Mate Bulića, odsvirao je uvod za pjesmu “Pozdravi je ti”, a nastupili su i tamburaši za dušu, trubač Darko Sedak Benčić te folklorni ansambl Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata. Izdavačka kuća Croatia Records Mati je uručila posebno priznanje za dugogodišnji rad.

Premda je Mate Bulić u svojoj bogatoj karijeri objavio deset albuma, ovo mu je bio prvi samostalni koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Iza Mate su stotine koncerata po čitavom svijetu, brojne festivalske nagrade te pregršt hitova i suradnji s najpopularnijim imenima domaće scene. – Čeka me humanitarni koncert u Benkovcu, zatim idem u Pleternicu, pa u Ljubuški, potom dolazi Božić, a treba dočekati i Novu godinu, a onda moram u Zürich, pa dijaspora, i tako u nedogled – kazao je Mate Bulić.

vecernji.ba

OGLASI

Loading