Select Page

Od 1. listopada, ako zovete susjeda, prvo ćete morati okrenuti broj županije

Od 1. listopada, ako zovete susjeda, prvo ćete morati okrenuti broj županije

U skladu s novim pravilima koje je usvojio RAK BiH, u BiH će od 1. listopada doći do izmjene u načinu telefonskog biranja u fiksnoj telefonskoj mreži uvođenjem pozivnih brojeva i za pozive u okviru iste mrežne skupine.

To znači da će korisnici u fiksnoj telefoniji pozivati tako što će prvo birati prefiks 0 pozivni broj mrežne skupine kojoj pripada taj korisnik i njegov korisnički broj bez obzira na mrežnu skupinu iz koje zove.

Primjerice, ako iz Mostara u fiksnoj mreži pozivate fiksni broj u Mostaru, potrebno je prvo birati pozivni broj 036. Izmjenom usluge “nomadska telefonija” u “nomadski pretplatnik” stvaraju se uvjeti za pružanje usluga kojima korisnici mogu spajati svoj terminalni uređaj na bilo koju terminalnu točku mreže, preko kojeg će ostvariti/primati pozive/poruke koristeći svoj broj bez obzira na zemljopisnu lokaciju gdje se nalaze, ograničen samo terminalnim i mrežnim mogućnostima nametnutim od operatera.

Jednu od tih prednosti već je tržištu BiH predstavila kompanija Telemach koja, primjerice, nudi uslugu preko mobilnoga uređaja i posebne aplikacije pozivati brojeve telefona kao da zovete s kućnoga broja. Usluga se ostvaruje preko interneta i naplaćuje se po lokalnim tarifama.

vecernji.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading