Select Page

Od jutros 21 novooboljeli u Hrvatskoj: Beroš donio tračak nade, čak 16 ih je ozdravilo; dobre vijesti i iz Italije

Od jutros 21 novooboljeli u Hrvatskoj: Beroš donio tračak nade, čak 16 ih je ozdravilo; dobre vijesti i iz Italije

Od ponoći vrijedi zabrana napuštanja mjesta prebivališta koja je u većim gradskim središtima izazvala gužve. U utorak je zabilježeno 67 novih oboljelih od koronavirusa, no dobra je vijest da je ukupno 16 izliječenih. Također, očekuje se da bi mjere suzbijanja zaraze mogle dati rezultate za pet do šest dana ako ih se građani budu pridržavali. Tijekom dana vlada je predstavila mjere za pomoć gospodarstvu zbog krize koju je izazvala epidemija koronavirusa.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da je od jutros broj novooboljelih 21. Ukupan broj je 382. To je još u očekivanim okvirima. Broj testiranih je 3159.

Broj ozdravljenih osoba je 16. Otpušteno ih je 14 iz Zagreba te jedan iz Rijeke i Varaždina. U Italiji treći dan za redom pad broja novooboljelih i umrlih.

Davor Božinović kazao je kako je Italija poslala 26 šatora i ovo je ‘vrhunski čin solidarnosti i humanosti’, kazao je.

Napomenuo je da je navedeno 27 skupina proizvoda gdje se ne smije podizati cijene, kod 17 gospodarskih subjekata je povećalo cijene proizvoda. ‘Postoje oni među nama koji ovu situaciju koriste da bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, pelenama, tjestenini…Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi’, kazao je Božinović.

Kaže da je važno pronaći balans između glavne poruke da svi koji mogu ostanu doma. Određene gospodarske aktivnosti su potrebne.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ kazala je da nema promjena vezano za stanje oboljelih.

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading