Select Page

Odgođeno ročište u slučaju Arifhodžić protiv Šušnjara, Nerkez opet nije došao

Odgođeno ročište u slučaju Arifhodžić protiv Šušnjara, Nerkez opet nije došao

U ponedjeljak je na Općinskom sudu u Širokom Brijegu trebalo biti održano drugo ročište na suđenju u “slučaju Nerkez Arifhodžić protiv Ivana Šušnjara” no ročište je odgođeno jer je županijski tužitelj Gordan Škobić dva sata prije ročišta zbog zdravstvenih problema završio u bolnici doznaje portal Jabuka.tv.

Uredniku portala Poskok.info Ivanu Šušnjaru sudi se za računalni terorizam po kaznenoj prijavi da je “provalio u mail Damira Bećirevića, bivšeg predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Amira Ibrovića, savjetnika u uredu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. No, Šušnjar tvrdi da upravo dokazi tužiteljstva negiraju tu tvrdnju. Samo tužiteljstvo naime tvrdi da je cijela stvar zapravo vršena preko češkog servisa za lažno adresiranje elektronske pošte preko kojeg nije moguća nikakva provala u računalni sistem.

Šušnjar je ironizirajući činjenicu da je Arifhodžić dobio posao veleposlanika u Rimu, lažno se izjašnjavajući kao Hrvat na Arifhodžćev mail poslao sljedeću poruku: “Nerza care, ‘ko se nado da ćeš se pohrvatiti u šezdesetim. Odoh i ja dogodine u Hrvate, mogao bi malo do Pariza, dosadilo mi, brate, Sarajevo”a u potpisu pošiljatelja naveo je Arifhodžićevog kolegu Bećirevića.

Tu računalnu provokaciju istražno tijelo u BiH označili su nit manje nit više nego terorizmom protiv službenih tijela BiH. Tako se u BiH vodi kazneni postupak protiv aktivista koji je je pisao, a na kraju i ironijom ukazao na kazneno djelo pribavljanja materijalne koristi putem lažnog nacionalnog izjašnjavanja umjesto da pravna tijela naše Bosne i Hercegovine tuže onog koji je uzurpirao mjesto koje mu ne pripada i time oštetio državni proračun za nekoliko stotina tisuća maraka.

Arifhodžić nije bio ni na prvom ročištu

Arifhodžić na prvo ročište nije došao jer je još uvijek na veleposlaničkoj dužnosti u Rimu, a jako je zanimljivo da se sada tijekom policijske istrage izjasnio nacionalno kao Bosanac, iako je zadnjih osam godina uposlen u Rimu kao Hrvat, a prije toga obnašao je veleposlaničko mjesto u Turskoj kao Bošnjak.

“Cijela stvar je pomalo apsurdna. Tuže me da sam provalio, u mail čovjeka koji zapravo više ne postoji. Ja sam provocirao Arifhodžić Nerkeza, Hrvata, a na sud bi kao svjedok trebao doći Nerkez Arifhodžić ovaj puta nacionalno izjašnjen kao Bosanac. Gospodin očito izbjegava doći jer se niti danas nije pojavio, a bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se ovaj put izjasnio pred sucem u Širokom. Iako se slučaj čini smješnim, smatram ga jako indikativnim ako on postane općeprihvaćen modus ponašanja u BiH, budući da se sva priča oko potiranja hrvatskih kolektivnih prava u BiH radi putem pripadničke antidemokracije i putem onih koje nam bez legitimiteta godinama nameću a koji uzurpiraju pozicije koje im ne pripadaju. Slučaj Arifhodžić samo je posljedica slučaja Komšić. Osim njega, Komšić je pomeo svu hrvatsku diplomaciju iz BiH u svijetu i na jako bitne pozicije, od Washingtona, preko Rima do Brussela postavio svoje Hrvate, a šovinizam je išao toliko daleko da su se i neki Bošnjaci za potrebe fine rimske sinekure izjasnili bez straha od ikakve kaznene odgovornosti kao Hrvati. Ne bude li nakon ovog slučaja, koji je dovoljno otišao u javnost, država BiH podigla optužnicu protiv Arifhodžića, iluzorno je od Hrvata u BiH tražiti da poštuju njen pravni sistem, jer bi u slučaju neprocesuiranja Arifhodžića bila poslana jasna poruka da je taj pravni sustav i sam šovinistički prema hrvatskom kolektivnom pravu u BiH” izjavio je za portal Jabuka.tv urednik Poskoka Ivan Šušnjar.

Šušnjar je bio pod istragom SIPA-e, koja mu je zaplijenila računala koja mu još nisu vraćena, kako je rekao za portal Jabuka.tv vratit će mu ih tek kada završi suđenje.

Novo ročište zakazano je za 15. travanj 2015. godine.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading