Select Page

Odigrao sam puno ludih utakmica, ali ovako ludu nikad!

Odigrao sam puno ludih utakmica, ali ovako ludu nikad!

 

Orila se hrvatska pjesma u hodniku mix-zone. I dok su Poljaci pognutih glava prolazili pored brojnih novinara, naši su prolazili plešući, skačući, pjevajući. Mnogima je ovo prvo polufinale u karijeri. Jedan od njih je Krešimir Kozina.

– Prvi put sam na velikom natjecanju i odmah polufinale. Ma ne mogu vjerovati. Još do prije neki dan bio sam na tribini, kao 17. igrač, a mi nismo imali nikakvih izgleda za polufinale. A onda kao da je netko zavrtio čarobnim štapićem i evo nas među četiri – rekao je Kozina.

Domagoj Duvnjak projurio kao što je jurio kroz poljsku obranu.

– Čudo, čudo, čudo. Čestitke mojim suigračima – rekao je u prolazu.

Marko Kopljar, odigrao je kapetanski. Koljeno ga boli, ali on je stisnuo zube i odigrao do kraja. Do granica izdržljivosti.

– Kada su Norvežani pobijedili ukazala nam se prilika. Njihova pobjeda kao da nam je dala dodatnu snagu. Odigrali smo vrhunsku utakmicu. Ne pamtim da sam ikada odigrao ovakav susret. Bilo je razdoblja igre kada nam zaista ništa nisu mogli. A mi smo na drugoj strani punili njihovu mrežu. U jednom trenutku zapali smo u krizu. Domaćin je od minus 17 došao na samo minus 12 i opasno nam je visio plasman u polufinale. Onda se ukazao Čupić i čudesnim pogotkom s krila ponovno nas vratio u igru – rekao je Marko Kopljar.

Ivan Čupić i Manuel Štrlek dobro znaju kako igrati protiv Poljaka. Obojica su članovi Kielca, najpopularnijeg poljskog rukometnog kluba. Premda ih ove sezone trener Talant Dušebajev malo više drži na klupi nego u igri, pokazali su koliko su zapravo opasni.

– Imali smo tri dana da se dobro pripremimo za njih. Kada su nas već Norvežani darivali onda smo rekli – ‘Idemo se bacati na glavu pa što ispadne’. I sve nam se slagalo kako smo htjeli. Stevanović je odlično branio prvo poluvrijeme i desetak minuta drugog kada smo napravili najveću razliku. Naša obrana 5-1 bila je nerješiva enigma za poljski napad. Stalno su se zabijali u sredinu gdje smo bili najgušći. Što reći o kontrama? Zabili smo 13 od 14 brzih pogodaka. Od takvog načina igre nijedna momčad se ne može spasiti – istaknuo je Čupić.

Protiv Islanda zaustaviti smo Palmarssona (bez gola), protiv Makedonije Lazarova (bez gola), a protiv Poljske potpuno smo zaustaviti Michala Jureckog, njihovog glavnog šutera. Postigao je jedan pogodak i to s crte, uz čak šest promašaja. Bielecki je postigao četiri pogotka, ali uz pet promašaja.

– Poljaci su igrali pod većim pritiskom nego mi i to im se osvetilo. Mi smo igrali za ljude koji nam nisu vjerovali da možemo proći. I njima samo mogu poručiti – ‘Ljudi, vjerujte u nas i dalje’. Drago mi je da igramo protiv Španjolske u čijoj reprezentaciji imam puno prijatelja, a jedan od većih je Arpad Šterbik – istaknuo je Igor Karačić.

Ivan Stevanović iznenadio se kada je shvatio da brani od prve minute.

Zlatko Horvat za kraj je dodao:

– Odigrao sam puno ludih utakmica, ali ovako ludu nikad. Valjda smo se ovom pobjedom opravdali za onih minus 15 protiv Slovenije u pripremama – istaknuo je Horvat.

OGLASI

Loading