Select Page

Odlazak legendarnog ugostitelja, kuhara, velikog čovjeka… preminuo je Ranko Glavaš

Odlazak legendarnog ugostitelja, kuhara, velikog čovjeka… preminuo je Ranko Glavaš

“Nigdje roštilja kao u Ranka, a nigdje takve usluge ni smijeha.”

Mnogi tim riječima komentiraju jedan od najpoznatijih restorana u zapadnoj Hercegovini općenito, a koji se nalazi u Tihaljini, u općini Grude.

Ranko, uvijek spreman na humor, za “nabaciti hrane”, pripremiti vrhunski roštilj, učinio je upravo taj restoran, za kojeg dobar dio ljudi i ne zna da se zove “M&N” nego ga zovemo “Kod Ranka”, posebnim i upečatljivim za svakog žitelja Hercegovine i Dalmacije.

“Imocki crnjaci” svojevremeno su pisali kako je Ranko uzeo titulu najboljeg restorana u državi?! A tu se misli, općenito kod Hrvata. “Ulazimo nas 4 u Ranka i restoran pun, samo onaj “njegov” stol ispred šanka i 2 oko njega stola slobodna, ali na svakom stoji natpis “Rezervirano”. Pitamo mi Ranka šta je reć, nema mjesta? Govori on vidiš da ima. Pa piše da je rezervirano? Ma to ja stavim ako dođe netko ko mi ne paše pa da ga ne moram cijelu večer slušat. Kažem da su neki Talijani rezervirali!”

Ili kad je jedan gost počeo zanovijetati pa nakon niza pitanja još dodatno upita: Ranko, odakle su ti žabe? U iščekivanju dugog obrazlaganja zagleda se u Ranka, a ovaj mu hladno odgovori: “Iz vode”, okrenu se i ode na svoju poziciju.

Ranko je pravio i najbolje palačinke, međutim bilo je onih koji su ih htjeli jesti u kasni sat pa su dobivali odgovor: – Neka ti ih mater pravi u ova doba. A bila je jedna ekipa čiji je član sat kasnije ponovio upit o palačinkama: – E sad ti ih ni mater ne bi pravila – odgovorio je i nasmijao sve za stolom do suza.

A riječi ovog velikog čovjeka ostati će nam za uspomenu i lijepo sjećanje. Naš legendarni Ranko, Hranislav Glavaš koji nas je hranio i vrhunskom hranom i vrhunskom šalom, napustio nas je u 63. godini života, blago u Gospodinu preminuvši.

Obiteljski restoran i dalje će biti mjesto okupljanja i dobrih druženja, ali Ranko će svima itekako nedostajati. 

Grude.com

OGLASI

Loading