Select Page

Odličan nastup posuških taekwondoaša u Hadžićima

Odličan nastup posuških taekwondoaša u Hadžićima

U Sportsko-kulturnom centru u Hadžićima danas je održan međunarodni taekwondo turnir u sportskoj borbi, formama i kicku pod nazibom “Iskra open 2018” na kojem je nastupilo više od 250 natjecatelja iz 31 kluba s prostora Srbije, Crne Gore, te Bosne i Hercegovine.

Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja je nastupio sa svijih 8 natjecatelja u formama koji su se izborili za 4 zlatne, 1 srebrnu i 2 brončane medalje.

Zlatne su osvojili Matej Bešlić, Mate Dragoja, Sara Grubišić i Jelena Bakula, srebrnu Igor Gavrić, a brončane Manda Pekas i David Dumančić. Iva Tomić je ovaj put u najbrojnijoj kategoriji ostala bez medalje.

Poskoci su također osvojili pokal za ekipno 3 mjesto u formama a Matej Bešlić je proglašen najboljim muškim formašem. Na ovom natjecanju je nastupila i Posušanka Lucija Bašić koja je osvojila srebrnu medalju u katekoriji seniorki. Lucija od ove godina nastupa za Sveučilišni taekwondo klub “Student” iz Mostara. Klub će okupljati studente taekwondoaše koji studiraju u Mostaru a ovo je prvi službeni nastup ovog kluba i prva osvojena medalja. Na natjecanju je sudio član kluba Danijel Boban kojem je ovo bilo prvo iskustvo u suđenju.

“Ovaj nastup je bio kontrolni za naše formaše pred Državno prvenstvo koje nas očekuje sljedeću subotu u Brčkom. Rezultati na ovom natjecanju su pokazali da smo spremni za obranu titule prvaka države iako će konkurencija biti veća i kvalitetnija nego do sada. Naš hendikep ove godine je to što će neki naši formaši nastupiti u sportskoj borbi a ove godine smo ostali i bez seniorskih natjecatelja u formama. Osim u formama na Državnom prvenstvu naš klub će nastupiti u sportskoj borbi gdje također očekujemo dobre rezultate”, kazao je u osvrtu na današnji turnir, te o narednim natjecanjima predsjednik kluba Petar Boban.

OGLASI

Loading