Select Page

Odrađena ekološka akcija na dionici groblja Martića križ do kružnog toka

Odrađena ekološka akcija na dionici groblja Martića križ do kružnog toka

Ekološke akcije na terenu koje i ove godine gura naš neumorni Jozo Kolobarić, jučer su rezultirale čišćenjem djela Posušja od Martića križa do kružnog toka. Ovoga puta, priključili su se srednjoškolci iz Asocijacije srednjoškolaca Bosne i Hercegovine, lokalnog tima iz Posušja.

„Uistinu moram pohvaliti mlade iz ASuBiH i one koji su se priključili, moju kolegicu, učiteljicu Ljiljanu Marković, inače neumornu. Četiri vreće od 200 litara pune su za reciklažu, a 5 od 150 litara će preuzeti JP Vodovod Komunalno Posušje. Ovim putem svakako bih se zahvalio na uvijek srdačnoj i prisnoj suradnji, danas posebice, gospodinu Damiru Lončaru“, kazao je profesor Jozo Kolobarić.

I ovoga puta smeća ima jako puno, iako je ova dionica bila čišćena u akcijama prije nekoliko godina. „Određeni dijelovi dionice, kada zađete dublje, su prepuni otpada, boca, vrećica, bojlera, namještaja, aparata i tko zna čega sve ne i to tik do kuća. Sve se to nalazi u teško pristupačnom, nizbrdnom terenu, zaraslom u draču i raslinje. Jednom riječju, užas“, kazao je Kolobarić.

I ovoga puta sve što može ide na reciklažu, jer u čuvanju okoliša i prirode nije važno samo ne baciti otpad u prirodu. S otpadom treba odgovorno gospodariti. Sve ono što se može reciklirati, na reciklažu treba ići, jer dugoročno odgovorno gospodarenje otpadom čuva prirodne resurse.

„Mladi su razdvajali otpad na mjestu s već uhodanim pravilima. Sve što se može reciklirati, a toga ima u izobilju, tokom ovog projekta, u suradnji s Ladanušić čitoćom, ići će na reciklažu“, kazao je prof. Kolobarić.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading