Select Page

Održan 5. Etnofest u Podbiloj

Održan 5. Etnofest u Podbiloj

U organizaciji MZ Podbila u ponedjeljak, 14.kolovoza održan je 5. Etnofest u Podbiloj. Druženju je prethodila sveta misa koja je služena ispred spomenika poginulim i nestalim braniteljima u proteklim ratovima, podignutom prošle godine. Misu je predvodio mjesni župnik don Ilija Drmić.

Program Etnofesta odvijao se na platou ispred Društvenog doma. U programu su nastupile folklorne skupine i vrsni gangaši i gangašice iz Gruda, Veljaka, Posušja i Rakitna: HKUD fra Petar Bakula i KŠD Rakitno, kao i domaći gangaši iz Podbile.

Mladi guslar Josip Begić uz gusle je otpjevao poemu posvećenu 1. žrtvi Domovinskog rata Josipu Joviću, koji je rodjen u susjednom Aržanu.

Najbrojniji su bili izvođači iz Imotske krajine medju kojima su nastupile Bile ruže iz Bušanja, gangaška skupina Zvuci kamena i krša, gangaši iz Podbablja i susjednih Ričica, dok je Ivan Jonjić Ljoljić održao zdravicu, a nastupio je i na guslama.

U drugom dijelu večeri nastupili su Sinovi Hercegovine.Ovo je druženje prigoda da se okupe Podbiljani, raseljeni u velikom broju u Posusje i dalmatinske gradove Imotski i Split, ali i dalje preko Zagreba diljem Europe i svijeta.

Vijeće mjesne zajednice radi tijekom godine na promoviranju turističke ponude Podbile koja ima brojna arheološka nalazišta. Medju onima koji im u tome pomažu je i Razvojna agencija ZHŽ HERAG. Mariji Budimir, voditeljici Radio Posušja u vodjenju programa pridružila se simpatična studentica Antonija Budimir, koja živi s obitelji u Zagrebu, a ljeto redovito provodi u Podbiloj.

Želja je organizatora da se što više mladih ljudi uključi u rad mjesne zajednice i pridonese svojim idejama.

radioposusje.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading