Select Page

Održan prvi vikend tečaja za planinarske vodiče u ljetnim uvjetima

Održan prvi vikend tečaja za planinarske vodiče u ljetnim uvjetima

Prošli vikend na prostoru PP Blidinje održan je prvi vikend tečaja za planinarske vodiče u ljetnim uvjetima na kojem sudjeluju i tri člana našega planinarskog društva.

Tečaj organiziraju PS Herceg Bosne i stanica planinarskih vodiča Mostar a pored članovai Vodičke službe iz Mostara obuku su vršila dva renomirana instruktora iz Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza.

Tečajci su od petka do nedjelje prošli teorijsku i praktičnu obuku te se upoznali s mnoštvom informacija o planinarskim savezima i njihovim ustrojstvom, opasnostima i ponašanju u planini, opremi, prehrani, topografiji i snalaženju u prirodi, orijentaciji, određivanju azimuta, izradi gelendera…. Idući vikend obuka se nastavlja na Bogodolu, stoji na službenoj stranici HPD Pločno.

Naše društvo već ima 7 licenciranih vodiča a s ovom trojicom novih nadamo se da ćemo zaokružiti brojku na 10 vodiča. U ožujku kreće obuka za viši stupanj tj. planinske vodiče u zimskim uvjetima koja će trajati 7 dana, na koju svakako planiramo ići, tako da ćemo imati i vodiče za zimske uvjete, nadamo se.

Blidinje.NET

OGLASI

Loading