Select Page

Održan Sajam fakulteta u Zagrebu u Posušju

Održan Sajam fakulteta u Zagrebu u Posušju

Udruga mladih Epsilon ove je subote, 23. veljače 2019. organizirala u Posušju po četvrti put Sajam fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za maturante Zapadnohercegovačke Županije.

Nakon što je održan prezentacijski dio u kinodvorani, studenti i njihove buduće kolege preselili su se u Gradsku sportsku dvoranu gdje su bili postavljeni štandovi s promotivnim materijalima, a studenti su spremno dijelili savjete i svoja iskustva sa studija u Zagrebu. Na sajmu su se tako budući studenti mogli informirati o studentskom životu u Zagrebu, ali i polaganju državne mature koja predstoji maturantima koji se odluče za studij u Republici Hrvatskoj. O tome su imali prigode slušati u prezentacijskom dijelu za koji je bio zadužen Antonio Slišković iz Širokoga Brijega. Pitanja koja muče studente, osim donošenja prave odluke o odabiru fakulteta i upisa željenog fakulteta, jesu upravo i ona vezana uz polaganje državne mature, koja zahtijeva veliko znanje, ali prije svega potrebno je odagnati strah kod maturanata od polaganja ovoga važnoga testa.

Za razliku od ranijih godina, kada su maturanti iz cijele županije znali popuniti dvoranu, ovaj put je odziv bio jako mali. Kako doznajemo, posuškim maturantima pridružile su se još jedino u manjem broju kolege iz Širokoga Brijega. Ni prezenteri na štandovima, niti organizatori iz Epsilona nisu krili žaljenje što nije bio bolji odziv, ali on bi zasigurno bio daleko veći da loše vrijeme i jaka bura nije spriječila mnoge koji su htjeli doći. Rezimirajući događaj koordinatori iz Epsilona Lea Lončar i Marko Čutura zahvalili su stoga posebno svim maturantima koji su unatoč lošem vremenu došli na sajam te svima koji su im pomogli pri organizaciji, studentima, predstavnicima fakulteta, a i samim fakultetima te brojnim sponzorima. Kako je za naš Radio kazao Marko, njemu je upravo Sajam pomogao da izabere fakultet, geografiju na PMF-u, koji je u potpunosti ispunio njegova očekivanja. Lea je najavila kako će Epsilon uskoro krenuti s pripremama za maturu iz matematike. Sve koje zanima više detalja pozvali su da prate fb profil Udruge, na kojem će o svemu biti blagovremeno obaviješteni.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading