Select Page

Održana 14. redovna izvještajna i 5. izborna skupština HPD-a Pločno

Održana 14. redovna izvještajna i 5. izborna skupština HPD-a Pločno

5. izborna skupština HPD-a Pločno, održana je 07.02.2016. godine u kino dvorani u Posušju uz nazočnost preko 150 članova i gostiju. Skupština je održana u 2 djela, prvi dio, izborna, otpočela je sa radom u 18:00 sati. Na skupštini je jednoglasno izabrano novo rukovodstvo HPD-a Pločno tj. produžen je mandat na dodatne 4 godine starom rukovodstvu.

Tako su potvrđeni:

Članovi UO:

1.Mario Bonić – predsjednik društva

2.Zlatan Mandić – dopredsjednik društva

3.Željko Markota – tajnik društva

4.Frano Hrkać – predsjednik skupštine

5.Mario Čutura, član

6.Velimir Markota, član i

7.Oliver Lončar, član

Članovi NO

1.Ratko Nenadić,

2.Vinko Romić i

3.Damir Čutura

Sud časti

1.Šimun Soldo,

2.Ivica Bago i

3.Darko Šego

Nakon izborne krenulo se na 2. dio skupštine – izvještajni dio.

Izvješće o radu u protekloj 2015. godini podnio je predsjednik Mario Bonić.

U svom izvješću izrazio je zadovoljstvo vrlo uspješnim planinarskim djelovanjem društva kroz proteklu godinu. Od velikog broja planinarskih aktivnosti, istaknuo je uspješno organizirane planinarske manifestacije poput zahtjevnih memorijalnih planinarskih skupova „Ivica Plazonić“ i „Ćurdinom stazom“ u Masnoj Luci, „Ivan Jukić –Ikela“ u Zavracima, te tradicionalnog obilježavanja obljetnice postavljanja križa na Orlovu kuku na blagdan „Križi“. Društvo je u prošloj godini odradilo preko 30 organiziranih uspona po planinama BiH i Hrvatske (Velebit, Dinara, Biokovo, Čvrsnica, Vran…) a posebno se osvrnuo na velike napretke u izgradnju planinarskog doma u Masnoj Luci, jer ove godine je izgrađena je još jedna etaža (izlivena zadnja ravna i kosa ploča). Odmah nakon izlivanja ploče na ovu etažu su postavljeni otvori. Također su izgrađeni javni sanitarni čvorovi pored doma, postavljeni kontejneri za razvrstavanje otpada ”zeleni otok” koji će služiti svim posjetiteljima PP Blidinje te na taj način smanjiti zagađenje okoliša i prirode.

Posebno je važno spomenuti da su ovo radili naši članovi isključivo volonterskim radom, pa je tako od 28.09 do 22.12 2015. godine na domu rađeno 60 dana, a u tih 60 dana naši članovi su udarili 319 dnevnica i to 38 različitih ljudi. Na ove podatke smo izuzetno ponosni.

Kontinuirano se radilo se na uređenju i obilježavanju planinarskih staza u sklopu projekta ”Via Dinarica”. U prošloj godini je završena nova staza od Masne Luke do Vilinca i Pločnog. Obnovljene su markacije i sigurnosne sajle na stazi kroz kanjon Brine.

Nastavlja se sa obukama za planinarske vodiče, pored 7 licenciranih još su 3 vodiča završila tečaj i ako sve bude po redu ubrzo ćemo imati ukupno 10 vodiča u društvu i po tome smo među prvima u savezu.

Nakon Maria tajnik Željko Markota je pročitao detaljno financijsko izvješće za 2015. godinu i planove za 2016. godinu. Osim nastavke gradnje doma, (za 2016. godinu su ambiciozno najavili izradu krova i fasade) najavio je i da će HPD Pločno nastaviti s tradicijom organiziranja svih planinarskih skupova koje je ovo društvo i do sada organiziralo svake godine. Osim toga predstavio je i ambiciozan kalendar aktivnosti za 2016 godinu, s najavom brojnih uspona od Prenja i Čvrsnice, preko Biokova i Velebita, sve do Slovenskih Alpa. Također je najavljeno kako će ovogodišnje okupljanje planinara u Masnoj Luci biti na novoj lokaciji preko puta doma.

Poslije izlaganja i usvajanja izvješća uručene su zahvalnice onima koji su najviše pomogli radu društva u 2015 godini a to su:

Weltplast , Triel, Novi dom, J.P. Park prirode Blidinje, Femis, PC Oli, Mrvelji, Potok Široki Brijeg, Rudnici boksita Posušje, Binvest, Komping Vitez, Centar za obrazovanje Široki Brijeg, Služba za zapošljavanje ŽZH Grude, Končar Zagreb, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH, Pikić staklo, Dual-mont Dužice, Briga d.o.o. Tomislavgrad, Metalplast Rakitno, Ante Mihalj, Vinko Ivanković, Vlado Krsmanović, Općina Široki Brijeg, Općina Posušje a ostali kojih je također mnogo su usmeno pohvaljeni.

Nakon završetka službenog djela druženje je nastavljeno uz pjesmu, vino, mezu do sitnih sati.

hpd-plocno.com

OGLASI

Loading