Select Page

Održana 7. sjednica Središnjeg odbora HDZ-a BiH

Održana 7. sjednica Središnjeg odbora HDZ-a BiH

Jučer je u Domu HDZ BiH u Mostaru nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH održana 7. sjednica Središnjeg odbora HDZ-a BiH.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici donijelo odluku o sazivanju Sabora, a Središnji odbor jednoglasno potvrdio održavanje Sabora HDZ-a BiH za 25. travnja.

Na sjednici Središnjeg odbora razgovaralo se i o Statutu HDZ-a BiH, te je zaključeno da bi se uradila sto kvalitetnija organizacija Sabora i Statuta HDZ-a BiH, svi koji imaju prijedlog za izmjenu ili dopunu Statuta, istu dostave u Glavno tajništvo HDZ-a BiH.

hdz sredisnji odbor 3

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, upoznao je članove Središnjeg odbora sa aktualnom političkom situacijom i pozicijom hrvatskog naroda u BiH. „Stanje je takvo da nitko ne bi trebao biti zadovoljan sa njim u cijeloj Bosni i Hercegovini, i u našoj stranci, po svim područjima Bosne i Hercegovine. Rezultati izbora daju nam za pravo da će mo nakon formiranja svih razina vlasti biti pokretač pozitivnih reformi, biti ti koji će davati vjetar u leđa svim pozitivnim procesima u Bosni i Hercegovini”, rekao je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH u svom obraćanju.

hdz sredisnji odbor 1

 

„Predsjedništvo BiH je usvojilo tekst izjave o opredjeljenosti za provedbu reformi nužnih za približavanje članstvu u EU. Izjava je važan korak za Uniju, ali je povijesni iskorak za BiH. Konačno je stvoren čvrst okvir za stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji će osigurati više europskog novca za BiH i provođenje reformi i napretka Bosne i Hercegovine”, kazao je dr. Čović.

Dr. Čović se osvrnuo i na formiranje vlasti na svim razinama u BiH, te kazao kako je očito da nedostaje hrabrosti za donošenje odluka, te da zbog toga izlaze novi problemi prilikom formiranja vlasti, koji bi se kako je rekao dr. Čović trebali brzo riješiti.

Na danas održanoj sjednici Središnjeg odbora donesena je odluka da se unutarstranački izbori u HDZ-u BiH provedu od 01. svibnja do 31. srpnja 2015. godine, te je donesena odluka o utemeljenju Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH.

prvi.tv

OGLASI

Loading