Select Page

Održana četvrta skupština ŽKK Posušje

Održana četvrta skupština ŽKK Posušje

Četvrta redovna skupština Ženskog košarkaškog kluba Posušje održana je večeras u prostorijama Vijeća mladih općine Posušje.

Predstavljeno je financijsko izvješće, izvješće o radu kluba i rezultatima u športskim natjecanjima za predhodnu sezonu te plan i program za sezonu 2017/2018.

Predsjednik skupštine Zvonko Landeka izrazio je zadovoljstvo financijama kluba rekavši kako nakon svih podmirenih obveza klub je u jednom dobrom plusu kada su u pitanju financije, te kako je jako pohvalno koliko je sponzora podržalo i ove godine ŽKK Posušje. Zajedno s trenerima kluba Robertom Jurišićem i Mariom Karoglanom, te ostalim prisutnima uputili su zahvalu lokalnim poduzećima i gospodarstvenicima, ali i općini Posušje na financiranju kluba. U manjim ili većim iznosima ŽKK Posušje sponzorira oko 60 tvrtki. „Drago mi je da sponzori stižu sa svih strana i što prepoznaju rad. Ovim ulaganjima lokalne tvrtke su društveno odgovorne i iako su nam svima rezultati važni, ipak je važnije da se naša djeca bave športom i da se trenirajući miču s ulice i od računala, mobitela i televizije“, kazao je predsjednik skupštine Zvonko Landeka.

Trener Robert Jurišić predstavio je ukratko rezultate prošle sezone. „Bila je naporna godina. U nju smo ušli klupski ambiciozno. Prošle godine smo odigrali preko 100 utakmica u svim kategorijama i angažirali smo se maksimalno. Igrali smo međunarodnu ligu, ligu Herceg – Bosne i ligu Bosne i Hercegovine. Naše mlađe kadetkinje su završile kao šeste, što je jako dobar uspjeh“, kazao je trener Jurišić. Dodao je da ove godine nisu uspjeli pratiti prošlogodišnje rezultate, jer je nekoliko cura zbog zasićenja i drugih obveza odustalo. „Ipak, nadamo se kako će ove godine kadetkinje i mlađe kadetkinje biti uspješne. Za ostale kategorije planiramo puno utakmica kako bi za godinu dvije dobili jako dobre košarkašice“, kazao je trener Jurišić.

Kada su u pitanju planovi za ovu sezonu trener Jurišić je istaknuo kako će pokušati s kadetkinjama osvojiti drugo mjesto u ligi Herceg – Bosne, iako su ekipe iz Livna i Tomislavgrada jako dobre momčadi. Mlađe kadetkinje su ove sezone već ostvarile dvije pobjede, te se nadaju uspjehu i u nastavku sezone.

Na skupštini je i rečeno kako je tradicionalni Božićni turnir ŽKK Posušja prolongiran za početak nove godine. „Možemo najaviti 6 klubova na turniru. Nadamo se ekipama iz Rame, Brotnja, Splita i ekipama Tomislav i Zrinski“, kazao je trener Jurišić.

U suradnji sa Športskim savezom općine Posušje nakon četiri godine ŽKK Posušje je dobilo puno povoljnije i ranije termine za treniranje. U ŽKK Posuše trenutno je upisano oko 100 cura, aktivno košarku trenira oko 90 cura. „Drago nam je da se broj članova ne smanjuje iako u Posušju ima dosta klubova, ove godine čak i dva nova“, zaključio je trener Jurišić.

posusje.net

OGLASI

Loading