Select Page

Vlada ukinula tunelarinu kroz Biokovo! Od Nove godine više se ne naplaćuje tunel Sv. Ilija

Vlada ukinula tunelarinu kroz Biokovo! Od Nove godine više se ne naplaćuje tunel Sv. Ilija

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o prestanku naplate cestarine kroz tunel Sveti Ilija koji spaja Dalmatinsku zagoru i obalu. Kako je odlučeno danas u Zagrebu, tunelarina prestaje važiti zadnjeg dana ove godine, dakle za neka dva tjedna, a od tada će se automobilima moći besplatno voziti važnom prometnicom.

“Odluka o naplati cestarine za uporabu tunela Sveti Ilija (na državnoj cesti DC 532), donesena je u svrhu osiguravanja financijskih sredstava održavanja samog tunela, kao i povrata troškova nastalih njegovom izgradnjom, budući da je izgradnja tunela Sveti Ilija financirana najvećim dijelom iz kredita.

Uzimajući u obzir teške gospodarske prilike stanovništva tog područja, Splitsko-dalmatinska županija je predložila ukidanje cestarine na korištenje tunela Sveti Ilija, prvenstveno da bi se lokalnom stanovništvu olakšalo kretanje, te samim tim potaknula njihova gospodarska djelatnost, što bi doprinijelo i demografskom oporavku područja Imotske krajine.

Zbog navedenih razloga Vlada Republike Hrvatske ovom Odlukom stavlja izvan snage Odluku o uvođenju naplate cestarine za uporabu tunela Sveti Ilija. Primjenom ove Odluke upravljanje i održavanje tunela Sveti Ilija preuzet će društvo Hrvatske
ceste d.o.o.”, stoji u službenom objašnjenju Vlade.

Piše PSD
Foto Ivo Ravlić/HANZA MEDIA

OGLASI

Loading