Select Page

Održana Izborna skupština Udruge umirovljenika Posušje

Održana Izborna skupština Udruge umirovljenika Posušje

Danas je u Posušju održana Izborna skupština Udruge umirovljenika Posušje, kojoj su uz njene članove sudjelovali i gosti iz srodnih udruga susjednih općina, a među uzvanicima je bio i načelnik općine Posušje Ante Begić.

U kratkom predstavljanju rada u proteklom periodu, predsjednik Ante Karamatić naveo je nekoliko aktivnosti kojima članovi ostvaruju određene pogodnosti poput nabavke ogrjeva, mogućnosti liječenja u ljekovitim banjama, besplatnog cjepiva protiv gripe te godišnje pripomoći najstarijim i najsiromašnijim članovima udruge, kao i obitelji članova u slučaju smrti.

Također je istaknuo aktivnosti iz 2021., odnosno 2022. godine, kada se osposobljavao prostor Kluba umirovljenika, koji je i otvoren u rujnu prošle godine. Od tada, kako je rekao, služi za obavljanje brojnih aktivnosti umirovljenika. Uz vlastita sredstva, u njegovoj adaptaciji je kroz materijal i novčane priloge sudjelovalo nekoliko domaćih poduzeća, Savez županijskih umirovljenika FBiH, udruge umirovljenika iz Gruda i Širokog Brijega, kao i Općina Posušje, dok je prostor ustupila JU Urbikom. Svima njima s današnjeg skupa upućena je zahvala.

Karamatić je posebno istaknuo dobru suradnju s Općinom Posušje koja i kroz proračunska sredstva podupire rad Udruge umirovljenika Posušje. Govoreći o daljnjim planovima rekao je kako će se i u budućnosti raditi na unaprjeđenju navedenih aktivnosti, njegovanju dobre suradnje sa zajednicom, kao i na animaciji umirovljenika u cilju povećanja broja članova.

Na Skupštini se još našlo nekoliko točaka poput podnošenja Financijskog izvješća za proteklu godinu, Plana za 2023. te Programa rada Upravnog odbora za sljedeću godinu. Na kraju su izabrani i organi upravljanja. Za predsjednicu Skupštine izabrana je Radica Leko, dok je za potpredsjednika izabran Jerko Ćorić. Također je imenovano 9 članova Upravnog, kao i 3 Nadzornog odbora, dok su u Sud časti izabrana 3 člana.

OGLASI

Loading