Select Page

Održana izvanredna sjednica u ZHŽ-u: Svadbe i dalje glavni izvor oboljenja

Održana izvanredna sjednica u ZHŽ-u: Svadbe i dalje glavni izvor oboljenja

U petak, 11. rujna  održana je 31. izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite ŽZH. Na početku sjednice predstavljena je epidemiološka situacija koja je ocijenjena još uvijek ozbiljnom iako je zaustavljen rast oboljelih u proteklih 12 dana.
Prisutan je povećan broj hospitalizacija zbog komplikacija izazvanih korona virusom što je rezultiralo povećanom smrtnošću u posljednje vrijeme.

Svadbene svečanosti su i dalje glavni izvor oboljenja zbog čega je predložena rasprava na idućoj sjednici o skraćenju radnog vremena svadbenih salona. Stožer je obaviješten o formiranju gradskih i općinskih timova za inspekcijski nadzor koji bi trebali početi s radom od subote, 12. rujna. Uprava za inspekcijske poslove nastavlja zadane aktivnosti. Zavod za javno zdravstvo ŽZH preporučuje izbjegavati svadbene svečanosti, naročito starijim osobama i/ili osobama koje već imaju određene zdravstvene probleme, prenosi Grude.com.

Predstavljeno je Izvješće o početku nove školske godine. Nastavni proces se odvija sukladno preporukama Zavoda. Na tržištu su se pojavile zaštitne maske sumnjive kvalitete, o čemu bi trebala biti pokrenuta istraga, a primjerci sumnjivih maski su poslani u Zavod za javno zdravstvo FBiH na ispitivanje.

Zadužen je Krizni stožer ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi da do iduće sjednice pripremi konkretan prijedlog za Izolatorij.

OGLASI

Loading