Select Page

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA TAEKWONDO KLUBA POSKOK ZA 2018 GODINU

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA TAEKWONDO KLUBA POSKOK ZA 2018 GODINU

U ponedjeljak 17.12.2018. godine u Kinodvorani u Posušju sa početkom u 19.00 sati taekwondo klub “Poskok” iz Posušja održao je Svečanu sjednicu kluba za 2018. godinu.

Sjednica je započeta intoniranjem himne hrvatskog naroda nakon čega je sve prisutne pozdravio predsjednik kluba g. Petar Boban koji se osvrnuo na važnost bavljenja sportom i projekt ” Sportom do zdravlja”, koji klub provodi u partnerstvu sa Crvenim križom Posušje u sklopu čega će se održati i božićna akcija darivanja krvi. Prisutnima se prigodno obratio i predsjednik Općinskog Vijeća Općine Posušje g. Ivan Lončar koji je pohvalio rad i rezultate kluba te čestitao trenerima, sportašima i njihovim roditeljima na postignutim rezultatima u 2018. godini. Voditeljica programa gđa. Lidija Bešlić je u kratkim crtama opisala rad kluba u 2018. i planove za 2019. godini i zahvalila se u ime kluba sponzorima koji su pomagali klubu u protekloj godini. U nastavku programa dodjeljena su priznanja najuspješnijim sportašima iz kluba te dodjeljene zahvalnice Crvenom križu Posušje i federalnoj ministrici kulture i sporta gđi. Zori Dujmović na velikom doprinosu u radu i razvoju kluba. Prisutnima se na kraju obratio predsjednik Crvenog križa Posušje koji je u kratkom predavanju ukazao na važnost dobrovoljnog darivanja krvi nakon čega su članovi taekwondo kluba “Poskok” u prezentaciji prikazali taekwondo sport na zadovoljstvo svih prisutnih. Sjednicu je posjetilo stotinjak djece i njihovih roditelja iz taekwondo kluba, gosti i prijatelji kluba koji su nakon Svečane sjednice nastavili druženje u Taekwondo domu Poskok.

Najuspješniji natjecatelj Kluba za 2018 godinu proglašen je kadet Ilija Jukić koji je između ostalih vrijednih medalja osvojio brončanu medalju na europskom G1 turniru u Austriji nastupajući za tim taekwondo Saveza Herceg Bosne.

IZVJEŠTAJ ZA 2018 I PLAN RADA ZA 2019. GODINU

Taekwondo klub „Poskok“ ima iza sebe još jednu jako uspješnu godinu.

U 2018. godini nastupio je na 27 natjecanja na kojima je osvojeno više od 200 medalja a više od 80 ih je zlatnih. Osvojeno je preko 30 pehara za ekipne uspjehe a naši članovi su 12 puta proglašavani najboljima u svojim kategorijama i disciplinama. Dvoje naših seniorskih članova u sportskoj borbi (Mihaela Senjak i Karlo Galić) pozvani su u taekwondo reprezentaciju Bosne i Hercegovine pa su tokom 2018 godine zabilježili nekoliko nastupa za istu. Naši članovi su također nastupali na međunarodnim i europskim turnirima G1 statusa za timove Taekowndo saveza Federacije Bosne i Hercegovine i Taekwondo savez Herceg Bosne na kojima su zabilježili uspjehe. Najveći uspjeh je zabilježio naš kadet Ilija Jukić osvojivši brončanu medalju na europskom G1 turniru u Austriji nastupajući za Taekwondo svez Herceg Bosne. Karlo Galić je nastupio na Mediteranskim igrama a on i Mihaela Senjak nastupili su također na Europskom klupskom prvenstvu i Europskom prvenstvu za mlađe seniore gdje su zabilježili dobar nastup za naš klub i reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naši formaši su i u ovoj godini bili najbolji u Državi, obranili su titulu ekipnog prvaka države u tehnici na prvenstvu Herceg Bosne, Prvenstvu Federacije i Državnom prvenstvu. Tri naša natjecatelja postali su prvaci države u sportskoj borbi, njih čak pet u formama, a klupski trener Danijel Boban u 2018 godini imenovan je trenerom tehničke rezentacije Bosne i Hercegovine.

Uz veliku podršku ravnatelja O.Š. Kočerin, mještana Kočerina kao i gradonačelnika Grada Širokog Brijega taekwondo sekcija koju smo osnovali u 2017 godini registrirana je u samostalan klub koji već ostvaruje zapažene rezultate a u kojem treninge vode naši treneri.

Osim na sportskim natjecanjima klub je bio aktivan i na drugim područjima, pa tako su članovi kluba nastupili na taekwondo demonstracijama, međuklupskim treninzima i humanitarnim akcijama. U klubu se i ove godine organizirao „klupski roštilj“ za sve članove, roditelje i prijatelje kao i 3. Klupske ljetne igre, te ova današnja svečana sjednica i „Božićna zabava“. Nabavljena je različita sportska oprema za još bolje i efikasnije treninge, a klupski treneri su sudjelovali na različitim stručnim trenerskim seminarima i konferencijama. Na zamolbu naših prijatelja i kolega iz taekwondo kluba „Magone“ iz Livna zbog tehničkih problema u sportskoj dvorani u Livnu, zajedno sa Općinom Posušje pomogli smo u tehničkom djelu organizacije međunarodnog taekwondo turnira „Livno open 2018 – Kup Veleposlanika Republike Koreje“ koji se održao u Posušju. Nažalost zbog slabe zainteresiranosti za taekwondo na području Vira i preopterećenosti naših trenera, unatoč dobrim uvjetima za treniranje bili smo primorani za sada obustaviti treninge u sekciji Poskok-Vir.

U 2019 godini u klubu se planira kao i do sada uključiti što više djece i mladih u ovaj olimpijski sport, nastupati na što više natjecanja i tako promicati naše sportaše, klub, našu Općinu i Državu. Planiramo biti domaćini Državnog prvenstva i na njemu napraviti što bolji rezultat. Našeg seniora Karla Galića pripremiti kroz treninge i nastupe na velikim natjecanjima pripremiti za nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu. Podignuti kvalitetu treninga da što više naših članova bude u redovima državne reprezentacije. Punoljetne članove koji se više aktivno ne natječu a treniraju u klubu uključiti u rad kluba kao trenere, suce i članove odbora unutar kluba. Nastaviti ulagati u proširenje i uređenje taekwondo Doma ukoliko od Općine Posušje dobijemo dodatne prostorije i tako osigurati da naši članovi imaju što bolje uvjete za rad. Nastojat ćemo uz pomoć općinske i županijske vlasti i njihovih institucija posebno ulagati u naše seniore koji imaju potencijala za osvajanje maedalja europskoj i svjetskoj sceni te tako udarati temelj budućim generacijama.Proglašenje najuspješnijih sportaša u 2018 godini.

NAJUSPJEŠNIJI LIMAČ: BRUNO KNEZOVIĆ

NAJUSPJEŠNIJI LIMAČICA: MARTA GRUBIŠIĆ

NAJUSPJEŠNIJI MLAĐI KADET: NIKOLA KNEZOVIĆ

NAJUSPJEŠNIJA MLAĐA KADETKINJA: FILIPA BAŠIĆ

NAJUSPJEŠNIJI KADET: ILIJA JUKIĆ

NAJUSPJEŠNIJA KADETKINJA: ANTEA KRALJEVIĆ

NAJUSPJEŠNIJI JUNIOR: MATE DRAGOJA

NAJUSPJEŠNIJA JUNIORKA: SARA GRUBIŠIĆ

NAJUSPJEŠNIJI SENIOR: KARLO GALIĆ

NAJUSPJEŠNIJA SENIORKA: MIHAELA SENJAK

NAJUSPJEŠNIJI MUŠKI KICK: PETAR PROTRKA

NAJUSPJEŠNIJI ŽENSKI KICK: ANAMARIJA MILIČEVIĆ

NAJUSPJEŠNIJI FORMAŠ: MATE DRAGOJA

NAJUSPJEŠNIJA FORMAŠICA: SARA GRUBIŠIĆ

NAJUSPJEŠNIJI NATJECATELJ U KLUBU ZA 2018 GODINU: ILIJA JUKIĆ

OGLASI

Loading