Select Page

Jak vjetar stvara snježne nanose na cesti Rakitno – Blidinje, cesta je zatvorena

Jak vjetar stvara snježne nanose na cesti Rakitno – Blidinje, cesta je zatvorena

Zbog snježnih nanosa na kolovozu obustavljen je promet za sva vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Glamoč, kao i na dionici regionalnog puta R-419 Rakitno – Blidinje, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Jak vjetar formira sniježne nanose i na ostalim dionicama u jugozapadnim krajevima, zbog čega se prometuje otežano. Izdvajaju se putni pravci: Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Prisika-Tomislavgrad-Šujica, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Na ostalim putevima prometuje se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Iz BIHAMK-a vozače pozivaju na maksimalno opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim prometa na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru promet preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Zbog radova u Hrvatskoj zatvoren je granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

OGLASI

Loading