Select Page

Održana tradicionalna „Raštikijada“ na Marića gaju

Održana tradicionalna „Raštikijada“ na Marića gaju

Osmo izdanje manifestacije „Raštikijada 2020“ održano je u subotu na Agroturizmu Marića gaj, uz posebne epidemiološke mjere.

Raštikijada je jedinstvena gastro manifestacija u Hercegovini koja je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini, a cilj je da se raštika nakon godina zaborava i zapostavljanja vrati na jelovnike restorana i obiteljske stolove.

Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postala tradicionalna manifestacija za ovo doba godine, te je iz godine u godinu posjećuje sve više posjetitelja, ali zbog epidemiološke situacije organizirana je na drugačiji način.

Zbog trenutne situacije nismo mogli organizirati kao do sada. Manifestaciju smo odučili ipak održati, ali uz posebne mjere i u zatvorenom tipu, kazali su organizatori.

Dosadašnjih godina sudjelovalo je oko 30 natjecatelja, a ove godine sudjelovale su četiri lokalne ekipe te je pozvan ograničen broj gostiju i posjetitelja.

Na natjecanju su sudjelovale četiri lokalne ekipe. Nije internacionalno, ali htjeli smo održati tradiciju tako da smo pozvali lokalne ekipe. Na manifestaciju su mogli doći samo poslovni prijatelji, dugogodišnji suradnici i ljubitelji raštike uz pozivnicu, istaknuli su organizatori.

Natjecanje je održano u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se skuha sa svježim ili suhim mesom, a u drugoj kategoriji su inovativna jela. Kuhanje je trajalo od 14 do 17 sati, a nakon toga tročlani žiri je odabrao najbolje.

Grude Online

OGLASI

Loading