Select Page

Održano predavanje o uzgoju aromatično-ljekovitih biljaka

Održano predavanje o uzgoju aromatično-ljekovitih biljaka

 

Općina Posušje u suradnji s Udrugom građana „Nešto Više“, u petak je organizirala predavanje na temu „Uzgoj i plantažiranje gospodarski isplativih aromatično-ljekovitih biljaka“. Predavanje je održano u prostorijama Općine, uz vodstvo prof. dr. Nezira Tanovića.

Tijekom predavanja obuhvaćene su teme: značaj ljekovitog bilja, način razmnožavanja, specifičnosti proizvodnje ljekovitog bilja, obrada zemljišta, proizvodnja rasada, njega smilja, sušenje, ulaganja u proizvodnju i još mnogo toga.

Cilj je bio upoznati trenutne i buduće proizvođače ljekovitih biljaka s problemima na koja nailaze u proizvodnji i ponuditi im rješenja. „Nijedan posao nije lak i u ovome slučaju se može reći da nema kruha bez motike“, istaknuo je prof. Tanović.

Nakon predavanja su uslijedila pitanja na koja je profesor rado odgovarao i davao stručne savjete. Svi nazočni su bili oduševljeni predavanjem jer se za svakoga moglo naći nešto zanimljivo. Profesor je jednostavnim i razumljivim jezikom nazočne poveo na kratko putovanje kroz povijest bilja, tako da su i oni, koji se odluče prvi put baviti poljoprivredom došli na svoje.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading