Select Page

OGŠ Posušje održala godišnji koncert: Posjetitelji uživali u izvedbi posuških učenika i njihovih kolega iz Brotnja

OGŠ Posušje održala godišnji koncert: Posjetitelji uživali u izvedbi posuških učenika i njihovih kolega iz Brotnja

Sinoć je u posuškoj kinodvorani održan redoviti godišnji koncert OGŠ Posušje, na kojem su, pored posuških, nastupili i učenici OGŠ Brotnjo iz Čitluka.

Izvedeno je ukupno 26 točaka, a program je, kao i obično, započeo nastupom zbora OGŠ Posušje, koji su skladnim višeglasnim izvedbama zaokupili pozornost publike. Potom su uslijedili nastupi učenika na glasoviru. Dio svog programa izveli su učenici koji su sudjelovali na nedavno održanom 20. otvorenom natjecanju učenika i studenata glazbe u Čitluku, točnije u Međugorju i Bijakovićima. Njih deset osvojili su jednu prvu, četiri druge i četiri treće nagrade te jednu pohvalu. Redali su se potom nastupi i na ostalim instrumentima:gitari, flauti i saksofonu, što solo, što uz pratnju profesora i kolega na glasoviru.

Snažnim pljeskom pozdravljen je nastup gostiju iz OGŠ Brotnjo. Sara Brkić na violini apsolutno je dokazala da je prva nagrada na natjecanju u Međugorju otišla u prave ruke. Josipa Jerkić na klarinetu i Josip Prusina na saksofonu dodatno su pridonijeli dobroj atmosferi. Koncert je završen još jednom skladnom izvedbom zbora OGŠ Posušje uz solo nastup Vanesse Erceg. Na kraju su ravnatelji obiju škola, prof. Ljubo Begić i prof. Jure Sušac, uručuli priznanja posuškim osnovcima, sudionicima natjecanja u Čitluku.

Bilo je to prekrasno druženje uz glazbu, a umjetnička suradnja koja već odavno egzistira među našim školama vjerujemo da će se nastaviti razvijati i ubuduće kroz zajedničke nastupe.

Radio Posušje

OGLASI

Loading