Select Page

Okrugli stol na temu poduzetništva

Okrugli stol na temu poduzetništva

U prostorijama Općine Posušje održan je okrugli stol na temu poduzetništva, a kome su, uz inicijatore, djelatnike i predstavnike Vijeća učenika Gimnazije fra Grge Martića, nazočili članovi Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje i predstavnici općinskih vlasti.

Okrugli stol poduzetnistvo

Gospodin Stjepan Bago predstavio je rad Udruge i stanje na tržištu rada, a profesorica Jasminka Petric projekt „Poduzetničko učenje“, odnosno aktivnosti koje Gimnazija planira provesti u ovoj školskoj godini.

Okrugli stol poduzetnistvo 4

O suradnji s posuškim poduzetnicima i aktualnim projektima govorili su predsjednik Općinskog vijeća gospodin Ivan Lončar i Dragica Lebo ispred Službe za gospodarstvo, dok je učenica Anamarija Begić, predsjednica Vijeća učenika, predstavila European SME Week. Potom su gospodarstvenici odgovarali na učenička pitanja, uglavnom vezana uz izbor zanimanja, poteškoće s kojima se poduzetnici susreću, način na koji surađuju s lokalnim vlastima i slično.

Okrugli stol poduzetnistvo 1

Zajednička je ocjena kako je ovaj susret hvalevrijedna inicijativa i tek početak konkretnije suradnje, te je u tom smislu donesen zaključak o potrebi izrade plana budućih aktivnosti.

Jasminka Petric

OGLASI

Loading