Select Page

Okupljanje mještana Tribistova

Okupljanje mještana Tribistova

Stanovnici mjesne zajednice Tribistovo, oni koji u ovoj mjesnoj zajednici imaju vikendice, ali i oni koji su se odselili iz Tribistova ove subote su se okupili po prvi put na jednom mjestu. Inicijativa je krenula od nekoliko lokalnih mještana. Fra Antonijo Čutura, Mario Čutura, Jozo Pišković, Vinko i Blago Maras i Mate Pišković su dali ideju, a više od 150 onih koji su došli na okupljanje u ugostiteljskoj radnji kod Blage Marasa ocijenili su ovo okupljanje odličnim.

Predsjednik mjesne zajednice Tribistovo Blago Maras je kazao da mu je iznimno drago da je skup naišao na odličan odaziv. „ Iako nas je u samoj mjesnoj zajednici malo, prema posljednjem popisu stanovništva 110, naših je puno odselilo kako u Posušje tako i po svijetu. Život je takav i užurban da se svi rijetko viđaju, stoga nam se učinilo da je ovo dobra prilika da se svi još jednom nanovo upoznaju i druže. Većina naših odseljenih je tu za blagdan Velike Gospe, pa je ovo vrijeme bilo najbolje za ovakvo okupljanje,“ kazao je Maras.

Don Antonijo Čutura je svećenik Sarajevske nadbiskupije čiji se otac Ljubo odselio u Zenicu i tamo se oženio. „ Što sam stariji Tribistovo me sve više privlači i svako slobodno vrijeme koristim za doći jer se ovdje odmorim i tijelom i duhom,“ kazao je don Antonijo. I on je istaknuo ljepote kojima je Tribistovo bogato, a i izrazio zadovoljstvo uspješnom inicijativom okupljanja Tribistovljaka. „Lijepo je da se svi ponovo okupe, da se ponovo susretu, čak ponovo upoznaju, jer mnogi se ne vide i po nekoliko godina,“ kazao je don Antonijo.

Iako je prva godine okupljanja, kod mještana, vikendaša i onih koji u Tribistovu borave samo ljeti je naišla na odobravanje i pohvale. Najavljuju okupljanje i dogodine. Iako je samo druženje dovoljan motiv za ovakav skup, ipak mještani ističu da se nadaju da će iduće okupljanje dogodine bit proslava priključenja na gradsku vodovodnu mrežu. Naime, iako žive uz akumulaciju koja opskrbljuje skoro čitavu općinu Posušje vodom, kućanstva u Tribistovu još uvijek nisu na gradskoj vodovodnoj mreži.

posusje.net

OGLASI

Loading