Select Page

Olimpijske igre održat će se 2021. godine

Olimpijske igre održat će se 2021. godine

JAPANSKI premijer Shinzo Abe danas je, nakon telefonskog razgovora s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomasom Bachom, objavio odluku o odgodi Olimpijskih igara zbog pandemije koronavirusa.

Na telefonskoj konferenciji sudjelovali su i guverner Tokija Yuriko Koike, predsjednik organizacijskog odbora OI-ja 2020. Yoshiro Mori i japanska ministrica za Olimpijske igre Seiko Hashimoto, potvrdila je japanska vlada. 

Bez obzira na to što će se Olimpijske igre održati tek 2021. godine, naziv natjecanja ostat će Tokio 2020., potvrdio je to danas Mori Yoshiro te dodao da će olimpijski plamen zasad ostati u Japanu. 

– Mislim da je to mudra odluka koja ide u prilog zdravlju sportaša i koja je odraz realnog stanja u svijetu. Japanci već imaju jednu zgodnu rečenicu koja najbolje opisuje trenutno stanje, a kaže ”Japan je bio spreman za održavanje Igara, ali svijet nije”, izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Kad je u pitanju novi termin natjecanja, Mateša prepušta odluku nadležnim tijelima.

 – To je stvar odnosa i dogovora MOO-a i Japana, njima treba prepustiti da to pitanje riješe u interesu sportaša i organizatora, rekao je Mateša.

OGLASI

Loading