Select Page

Obavijest za sve vozače teretnih vozila, uvoznike, izvoznike i špeditere

Obavijest za sve vozače teretnih vozila, uvoznike, izvoznike i špeditere
Zbog izvanredne situacije uzrokovane epidemijom COVID-19 svi kamioni koji samo vrše prijevoz robe kroz Republiku Hrvatsku u obvezi su prelaziti na graničnim prijelazima Gradiška i Šamac na sjeveru, te Bijača na jugu Bosne i Hercegovine.

Zbog trenutne, vrlo komplicirane procedure s vozačima kamiona koje provodi Granična policija Hrvatske, stvorile su se velike kolone kamiona, posebno na prijelazima Gradiška i Šamac, te zastoj prometa teretnih motornih vozila.

Zbog toga apeliramo na sve prijevoznike koji izlaze iz BiH sa praznim kamionima koji idu na utovar u Hrvatsku ili prevoze robu čije je krajnje odredište Republika Hrvatska, a koja ne podliježe nadzoru nadležnih inspekcija, da koriste granične prijelaze Gradina, Brod i Izačić. Na ovakav način će se osigurati smanjenje kolona kamiona na prijelazima Gradiška i Šamac.

Također, pozivamo uvoznike i špediterske kuće da, u slučajevima gdje to moguće, uvozne pošiljke upućuju tranzitnim prijavama u carinske ispostave u unutrašnjosti zemlje, kako bi se rasteretio rad carinskih ispostava Gradiška i Šamac, koje su trenutno izuzetno opterećene.

Kako bi se izašlo u susret privrednoj zajednici u BiH na način da se provođenje carinskih postupaka dodatno ubrza, UNO je otvorila mogućnost da špediterske kuće u ispostavama Gradiška i Šamac podnose carinske prijave na server Uprave u tijeku 24 sata. Registriranje što većeg broja carinskih deklaracija tijekom 24 sata (posebno za one pošiljke koje ne podliježu inspekcijskom nadzoru), carinska služba će moći obrađivati iste od ranih jutarnjih sati, navodi se u priopćenju.

OGLASI

Loading